Sunday, 9 July 2017

Current Affairs 9th July 2017: Quiz

current-affairs-2017
1. Name the Indian player who won South Australian Open squash title?
a) Abdul Bari
b) Harinder Pal Sandhu
c) Saurav Ghosal
d)  Anuroop B. S.

2. Who has been appointed as the WHO's goodwill ambassador for autism in the world body's Southeast Asia region?
a) Guruswamy Jayraman
b) Anoop Varma
c) Saima Wazed Hossain
d) Diyali Bhagat

3. Which programme, aimed at connecting school students and scientists for extending student’s classroom learning was launched recently in New Delhi?
a) AAVISHKAR
b) JIGYASA
c) VIGYAN PRACHAR
d) PRERNA

4. What is the India’s rank in the 2017 Global Cybersecurity Index (GCI)?
a)  21st
b)  31th
c)  23rd
d) 15th

5. The government will set up ‘Garib Nawaz’ skill development centres in how many districts of the country to offer employment-oriented training to the youth from minority communities?
a) 100 districts
b) 150 districts
c) 200 districts
d) 250 districts

6. India’s first university only for Dalit students will come up in which city?
a)  Kochi
b) Bhubaneswar
c)  Hyderabad
d) Cuttack

7. Who among the following has been awarded Order of Australia for community work, the highest civilian award in Australia?
a) Shankar Narayanan
b) Rudra Patil
c) Mayank Tendulkar
d) Guruswamy Jayraman

8. Naval forces of which countries participated in Malabar Naval Exercise 2017 which began on July 7, 2017 in Chennai, India?
a) India, US and Australia
b) India, Japan and Australia
c) India, US and Japan
d) India, Sri Lanka and US

9. What is the India’s GDP growth forecast for FY 18, as per latest report by BMI Research?
a) 7.1%
b) 7.6%
c) 6.9%
d) 7.0%

10. National Aluminium Company Limited (Nalco) is setting up the first of its kind Aluminium Park in which of the following cities?
a) Kota, Rajasthan
b) Angul, Odisha
c) Indore (MP)
d) Ratnagiri, Maharashtra


Answers:

1: b, 2: c, 3: b, 4: c, 5: a, 6: c, 7: d, 8: c, 9: c, 10: b.

8th July 2017 Current Affairs & GK Update

Share this