Saturday, 15 July 2017

Current Affairs 15th July 2017: Quiz

current-affairs-15th-july-2017
Dear Readers,
This Quiz is based on previous day’s news. You can also go through the Current Affairs of 14th July 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update: 14th July 2017


1. Which of the following state has become first state to make social boycott a crime after President Pranab Mukherjee cleared the legislation?
a) Gujarat
b) Kerala
c) Maharashtra
d) Bihar

2. What is the India’s rank in the 2017 Sustainable Development Goal (SDG) Index, released by Sustainable Development Solutions Network (SDSN) and Bertelsmann Stiftung?
a) 124th
b) 116th
c) 108th
d) 98th

3. 22nd World Petroleum Congress (WPC) International Conference was held from 9th to 12thJuly, 2017 in which of the following cities?
a) Moscow, Russia
b) Istanbul, Turkey
c) Cairo, Egypt
d) Toronto, Canada

4. According to the NITI Aayog CEO Amitabh Kant, which among the followingare the three best-performing states in “ease of doing business”?
a) Andhra Pradesh, Karnataka and Gujarat
b) Maharashtra, Telangana and Gujarat
c) Andhra Pradesh, Telangana and Gujarat
d) Andhra Pradesh, Maharashtra and Gujarat

5. India’s first high-speed rail training centre will set up in which state?
a) Rajasthan
b) Gujarat
c) Uttar Pradesh
d) Assam

6. Which of the following company has acquired Bengaluru-based artificial intelligence Startup 'Halli Labs'?
a) IBM
b) Google
c) Facebook
d) Microsoft

7. Who has been appointed as the new Chairperson of Broadcasting Content Complaints Council (BCCC)?
a) Aroon Purie
b) Punit Goenka
c) Vikramajit Sen
d) Mukul Mudgal

8. Which country hosted the 2017 Everest International Model United Nations (EIMUN) Regional Conference?
a) China
b) Bhutan
c) India
d) Nepal

9. On July 13, 2017, the National Green Tribunal declared the area of _____ metres from the edge of the river Ganga as a ‘no-development zone’ in the stretch between Haridwar to Unnao.
a) 100 metres
b) 150 metres
c) 200 metres
d) 250 metres

10. Which among the following company has entered into a partnership with The Energy and Resources Institute (TERI) to explore collaboration opportunities for solar rooftop, electric vehicles, energy storage systems, energy efficiency and smart grid technologies?
a) BSES Rajdhani Power Ltd
b) Indraprasth Gas Ltd.
c) Mahanagar Gas Ltd.
d) Rajdhani Daurya Urja Ltd.

Answers:
1:c, 2:b, 3:b, 4:c, 5:b, 6:b, 7:c, 8:d, 9:a, 10:d.

Share this