Friday, 14 July 2017

Current Affairs 14th July 2017 > Quiz

current-affairs-14th-july-2017
Dear Readers,
This Quiz is based on previous day’s news. You can also go through the Current Affairs of 13th July 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update: 13th July 2017


1. Which of the following country will host 8th edition of Theatre Olympics in 2018?
a) Nepal
b) China
c) Malaysia
d) India

2. India’s first Technology and Innovation Support Center (TISC) will be set up in which state?
a) Uttar Pradesh
b) Kerala
c) Punjab
d) Goa

3. The Indian Railways has launched which of the following virtual server to optimise server usage and faster connectivity?
a) RailRun 
b) RailSagar
c) RailCloud
d) RailSilver

4. RSS Chief Mohan Bhagwat has released a coffee table book "The making of a legend" on Prime Minister Narendra Modi's life. The book ‘Making of A Legend’ has been authored by?
a) Atul Mehta
b) Bindeshwar Pathak
c) Rajdepp Sardesai
d) Shekar Gupta

5. Which among the following has become the first State in the country to lay down the minimum educational qualifications for contesting elections to village cooperative societies and various other cooperative bodies?
a) Bihar
b) Kerala
c) Gujarat
d) Rajasthan

6. Which country has been selected by IUCN for the construction of the world’s first saola breeding centre?
a) Vietnam
b) India
c) South Africa
d) Malaysia

7. Which State Government has decided to merge all the branches of the district central cooperative banks (DCCBs) with the state cooperative banks?
a) Bihar
b) Jharkhand
c) Chhattisgarh
d) Odisha

8. Which country will become the world’s largest milk producer by 2026, as per latest “OECD-FAO Agricultural Outlook 2017-2026” report?
a) Vietnam
b) Thailand
c) India
d) Brazil

9. Which public sector bank has waived charges for fund transfer of up to Rs.1000 through its IMPS (Immediate Payment Service) to promote small transactions?
a) Bank of Baroda
b) State Bank of India
c) Corporation Bank
d) Punjab National Bank

10. Which programme has been launched by Yes Bank to help Micro, Small and Medium Enterprises (MSMEs) understand the impact of the proposed changes and prepare them for migration to the new GST tax system?
a) YES GST
b) CLEAR GST
c) GST FRIEND
d) GST GURU

Answers:
1:d, 2:c, 3:c, 4:b, 5:d, 6:a, 7:c, 8:c, 9:b, 10:a.

Current Affairs & Daily GK Update: 13th July 2017

Share this