Tuesday, 21 March 2017

Current Affairs Quiz 21st March 2017

21st March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & competitive-govt. Exams:

Current Affairs Quiz 21st March 2017
1. Union Science and Technology Minister Harsh Vardhan has inaugurated the 5th foundation day function of the Biotechnology Industry Research Assistance Council in which city of India?
a) Bhopal
b) New Delhi
c) Jaipur
d) Nagpur

2. The first fully India made train “Medha” has flagged off between which of the following stations? 
a) New Delhi to Pilani 
b) Dadar to Borivali 
c) Hyderabad to Kanyakumari 
d) Agra to New Delhi

3. ‘A-Z GST Guide’ program launched by which E-commerce firm for sellers to get insights and help related to the goods and services tax (GST)?
a) Snapdeal
b) Flipkart
c) Amazon
d) eBay

4.Name the Indian-American computer scientist who was honored with the National Science Foundation’s prestigious CAREER Award for his research on redesigning current machine-learning processes?
a) Amul Dev
b) Anshumali Shrivastava
c) Rakesh Khurana
d) Subra Suresh

5. Which country is hosting the International Diamond Conference “Mines to Market 2017”? 
a) Japan
b) India 
c) South Africa 
d) Namibia

6. The 5th International Convention on “Changing Dynamics of Commodities Market” has started in which city? 
a) Jaipur 
b) Pune 
c) Guwahati 
d) New Delhi

7. Who won a bronze in the 20 kilometer men's event in the Asian Race Walk Championships at Nomi in Japan?
a) Sandeep Singh
b) Manoj Rawat
c) K T Irfan  
d) K S Mohit

8. Who won Vijay Hazare trophy 2016-17 by defeating Bengal?
a) Uttar Pradesh
b) Tamil Nadu
c) Jharkhand
d) Gujarat

9. Name the two Deputy Chief Ministers of Uttar Pradesh who took oath on March 19, 2017?
a) Anupma Jaiswal & Dharam Singh
b) Keshav Prasad Maurya & Dinesh Sharma
c) Dinesh Sharma & Anil Rajbhar
d) Keshav Prasad Maurya & Mahendra Singh

10. Who has been appointed as the brand ambassador for the fifth edition of the Blind Cricket World Cup?
a) Younis Khan
b) Shoaib Malik
c) Abdul Razzaq
d) Shahid Afridi

Answers:
1:b, 2:b, 3:c, 4:b, 5:b, 6:d, 7:c, 8:b, 9:b, 10:d.

Share this