Wednesday, 8 March 2017

Current Affairs 8th March 2017-Quiz

8th March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & competitive-govt. Exams:

Current Affairs 8th March 2017 Quiz
1. Which state Government has launched Tirtha Darshan Scheme under which senior citizens above 60 years of age in the state will be able to go on a pilgrimage within the country at government expense?
a) Uttarakhand
b) Bihar
c) Punjab
d) Haryana   

2. India to host its first ever Mobile World Congress in  which city of India?
a) Mumbai
b) Bengaluru
c) New Delhi
d) Pune

3. A joint military exercise “Al Nagah-II” has begun between India and ______ in Bakloh area of Chamba district in Himachal Pradesh.
a) Iran
b) Oman
c) Nepal
d) UAE

4. The two-week long joint military exercise “SURYA KIRAN-XI” has begun between India and _____  in Pithoragarh area of Uttarakhand.
a) Iran
b) Oman
c) Nepal
d) China

5. Which company has become the new team sponsor for the Indian Cricket? 
a) Reliance Jio
b) Oppo 
c) Star India 
d) Paytm

6. Indian Navy’s oldest flagship aircraft carrier INS ___________, also known as ‘Grand Old Lady’ was decommissioned on March 6, 2017 after being into service for 30 years.
a) INS Vikram
b) INS Vikramaditya
c) INS Viraat
d) INS Vedanta

7. What is the India’s GDP forecast for FY 17, as per Global rating agency Fitch? 
a) 7.2% 
b) 7.1% 
c) 7.3% 
d) 7.4%

8. The largest flag of India measuring _______ feet was inaugurated on March 5, 2017 on the tallest flag post at the Indo-Pak Attari Border in Amritsar.
a) 280 ft
b) 320 ft
c) 360 ft
d) 400 ft

9. Taxi aggregator Ola has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with which State to training, skill development and empowerment of 25,000 driver partners in the next two years?
a) Madhya Pradesh
b) Karnataka
c) Telangana
d) Uttar Pradesh

10. Which of the following Bank has launched India’s first artificial intelligence based banking chatbot Electronic Virtual Assistant (EVA) for customer services?
a) HDFC Bank
b) ICICI Bank
c) SBI
d) Axis Bank

Answers:
1:d, 2:c, 3:b, 4:c, 5:b, 6:c, 7:b, 8:c, 9:a, 10:a.

Share this