Tuesday, 7 March 2017

Current Affairs 7th March 2017-Quiz

7th March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & competitive-govt. Exams:

Current Affairs 7th March 2017 Quiz
1. Kerala’s playback singer Vaikom Vijayalakshmi created a new world record by playing the maximum number of songs in the shortest time during a programme in Kochi, is known for playing which musical instrument? 
a) Rudra Veena
b) Ranjan Veena
c) Saraswati Veena
d) Gayathri Veena

2. Which of the following bank has won a gold medal for a radio jingle and silver medals for Corporate Film and Brochure (CSR)  in the Collateral Awards Category at the 11th Global Communication Conclave held in Bengaluru?
a) Canara Bank
b) Union bank
c) South India Bank
d) Andhra Bank

3. The “Destination North East-2017” festival has started in which city? 
a) New Delhi 
b) Dispur
c) Chandigarh 
d) Guwahati 

4. The first ever across-the-river” survey in Ganga is being conducted by which organization in coordination with the forest departments of Ganga basin states?
a) National Green Tribunal
b) National Wildlife Conservation Authority
c) National Wildlife Trust
d) Wildlife Institute of India

5. Village 'Hubbi' in Rajouri district has been inaugurated  as the first smart tribal village of which state?
a) Uttarakhand
b) Jammu and Kashmir
c) Bihar
d) Haryana

6. Water Resources Minister Uma Bharti has inaugurated the day-long national conference on ‘Jal Kranti Abhiyan’ in which city?
a) Haridwar
b) Patna
c) New Delhi
d) Varanasi

7. Which Indian Telecom operator has signed an agreement with Millicom International Cellular to combine their operations in Ghana?
a) Bharti Airtel
d) Reliance Jio
c) Idea
d) Aircel

8. Rabi Ray, the former Lok Sabha speaker has passed away. He hailed from which of the following states? 
a) Kerala
b) Odisha 
c) Assam 
d) Sikkim

9. According to a report by researchers, the world’s oldest known fossil has been discovered by scientists in which country? 
a) Japan
b) Canada
c) China
d) Australia

10. Who has won the 2017 ATP Mexico Open hard court tennis tournament?
a) Novak Djokovic 
b) Roger Federer 
c) Sam Querrey 
d) Rafael Nadal

Answers:
1:d, 2:a, 3:c, 4:d, 5:b, 6:c, 7:a, 8:b, 9:b, 10:c.

Share this