Monday, 6 March 2017

Current Affairs 6th March 2017-Quiz

6th March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & competitive-govt. Exams:

Current Affairs 6th March 2017 Quiz
1. Google has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with which state government to supporting the digitization efforts of the state?
a) Kerala
b) Andhra Pradesh
c) Telangana
d) Arunachal Pradesh

2. Which state Government has given official language status to endangered tribal language Kurukh, mother tongue belonging to the Dravidian family?
a) Assam
b) West Bengal
c) Manipur
d) Bihar

3. Which online travel firm has signed an agreement with Madhya Pradesh government to jointly promote homestays in the state?
a) Make My Trip
b) Ibibo
c) Trivago
d) Yatra.com

4. What is the name of the month long annual military exercise between United States and South Korean troops which kicked off to test their defense readiness?
a) Falcon Virgo
b) Key Resolve
c) Eskimo
d) Foal Eagle

5. Which telecom company has recently launched a ReConnect programme to bring women in 26 countries back into the workplace after a career break?
a) Airtel
b) Vodafone  
c) Reliance Jio
d) Idea

6. Who is the author of the book “When Crime Pays – Money and Muscle in Indian Politics”? 
a) Milan Vaishnav 
b) Pankaj Mishra 
c) Parthasarathi Shome 
d) Vappala Balachandran

7. Who has been appointed as the new Prime Minister of Sudan?
a) Hassan Saleh
b) Kosti Manibe Ngai
c) Aggrey Tisa Sabuni
d) Salva Kiir 

8. The maiden Regional Conference of Eastern States on Enhancing Steel Consumption in India was held in which state?
a) Manipur
b) Sikkim
c) Assam
d) Mizoram

9. DRDO has signed a non-exclusive licencing agreement with which company for manufacturing High Nitrogen Steel (NHS)?

a) Bhushan Power & Steel Limited
b) Jindal Stainless (Hisar) Limited
c) Ispat Industries Ltd
d) JSW Steel Limited

10. Yumnam Yaima Singh, who passed away recently, was related to which field? 

a) Politics 
b) Sports 
c) Journalism 
d) Marine Science

Answers:
1:c, 2:b, 3:d, 4:d, 5:b, 6:a, 7:a, 8:b, 9:b, 10:a.


Share this