Sunday, 5 March 2017

Current Affairs 5th March 2017-Quiz

5th March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & competitive-govt. Exams:

Current Affairs 5th March 2017 Quiz
1. The 13th ECO Summit Meeting has been organised in which city with the theme “Connectivity for Regional Prosperity”?
a) Tehran
b) Hyderabad
c) Islamabad
d) New Delhi

2. Which state govt. will introduce the concept of smart classes in government-run schools to see use of information and communications technology (ICT) to impart education?
a) Uttarakhand
b) Arunachal Pradesh
c) Bihar
d) Assam

3. Punjab Govt. has signed an agreement with which state to fast-track the completion of 206 megawatt 2,285-crore rupees Shahpur Kandi dam project on the Ravi river?
a) Haryana
b) uttarakhand
c) Himachal Pradesh
d) Jammu & Kashmir

4. Which country to host the 2017 Indian Ocean Rim Association (IORA) summit? 
a) Malaysia 
b) Indonesia 
c) Tanzania 
d) Seychelles

5. The Amma Kalviyagam portal launched by Tamil Nadu is a part of which vision of late Chief Minister Jayalalithaa?
a) Vision TN 2020
b) Vision TN 2022
c) Vision TN 2023
d) Vision TN 2019

6. Which country to host 10th International Conference on Theory and Practice of Electronic Governance (ICEGOV)? 
a) Brazil 
b) Germany 
c) France 
d) India

7. Which country has been awarded the most Popular Tourism Destination Award at the International Travel Fair (GITF) Travel Fair in China?
a) Bangladesh
b) Sri Lanka
c) Malaysia
d) Nepal

8. The annual tribal festival ‘Bhagoria’ will start in which of the following states? 
a) Himachal Pradesh 
b) Madhya Pradesh 
c) Uttar Pradesh 
d) Arunachal Pradesh

9. The US Classified Satellite NROL-79 was launched by United Launch Alliance from California on board which rocket?
a) Pegasus I
b) Delta M
c) Atlas 5
d) Falcon 9

10. Raymond Kopa, the football legend has recently passed away. He hails from which country? 
a) Germany 
b) Brazil 
c) France 
d) Russia

Answers:

1:c, 2:b, 3:d, 4:b, 5:c, 6:d, 7:b, 8:b, 9:c, 10:c.

Share this