Saturday, 4 March 2017

Current Affairs 4th March 2017-Quiz

4th March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & competitive-govt. Exams:

Current Affairs 4th March 2017 Quiz
1. The Defence Research and Development Organization (DRDO) formally handed over an indigenously developed Weapon Locating Radar (WLR) system dubbed as ‘SWATHI’ to _____.
a) Indian Air Force
b) Indian Army 
c) Indian Navy
d) Border Security Force

2. Which state has emerged as the top most state to achieve maximum registration under the Goods and Services Tax (GST) regime when compared to other states of India?
a) Uttar Pradesh
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) Assam

3. Which state government has made Sanskrit compulsory up to class VIII in all classes? 
a) Uttarakhand
b) Tamil Nadu 
c) Assam 
d) Manipur 

4. The “Swachh Shakti Saptah” has been organized by which ministry from March 1, 2017 to March 8, 2017 to raise awareness on sanitation and cleanliness?
a) Ministry of Women & Child Development
b) Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
c) Ministry of Drinking Water and Sanitation
d) Ministry of Environment, Forest and Climate Change

5. Which committee has submitted its’ report to the Union Government to protect the interests of the migrants? 
a) Partha Mukhopadhay committee
b) N K Singh committee 
c) R.V. Easwar committee 
d) Madhukar Gupta committee

6. The National Mission for Clean Ganga (NMCG) has signed an MoU with which organization for the speedy implementation and success of Namami Gange?
a) Sankat Mochan Foundation
b) Rotary India
c) Ganga Action Parivar
d) Shuddhi

7. Who has been appointed as the Chairman and Managing Director (CMD) of Mahanagar Telephone Nigam Limited (MTNL) for five years?
a) B C Gupta
b) Atul Pawar
c) Himanshu Chand
d) P K Purwar

8. The HDFC Life insurance has partnered with which personal finance app to launch an exclusive Data-Led Group Term Insurance Plan?
a) ET Money
b) Level Money
c) GoodBudget
d) gMoney

9. How much penalty will be imposed on banks if they refuse to exchange soiled or scribed currency notes from people, according to Reserve Bank of India (RBI)? 
a) Rs. 10,000 
b) Rs. 15,000 
c) Rs. 5,000 
d) Rs. 20,000

10. Who has been appointed as the head coach of the India U-17 World Cup team by All India Football Federation?
a) Edwin van der Sar
b) Xavier Hernández Creus
c) Luis Norton de Matos
d) Steve Coppell

Answers:
1:b, 2:c, 3:c, 4:c, 5:a, 6:b, 7:d, 8:a, 9:a, 10:c.

Share this