Friday, 3 March 2017

Current Affairs 3rd March 2017-Quiz

3rd March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & competitive-govt. Exams:

Current Affairs 3rd March 2017 Quiz
1. Which state government has signed an agreement with “Invest India” the National Investment Promotion and Facilitation Agency that will help the state govt. to achieving the Mission-1000 Start-ups by the year 2020?
a) Karnataka
b) Odisha
c) Jharkhand
d) Bihar

2. The 29th edition of the International Yoga festival 2017 has started in which city of India?
a) Rishikesh
b) Haridwar
c) Patna
d) Varanasi

3. Which of the following city has topped the list of city governance ranking of the Annual Survey of India’s City Systems (ASICS) 2016?
a) Pune
b) Thiruvananthapuram
c) New Delhi
d) Kolkata 

4. Who has become new Secretary-General of South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC)? 
a) Ahmed Saleem 
b) Abul Ahsan 
c) Amjad Hussain B Sial 
d) Arjun Bahadur Thapa

5. Who has been appointed as the chairman of the country’s largest commercial enterprise Indian Oil Corporation Ltd. (IOCL)?
a) O P Singh
b) Vipin Mistri
c) Atul Nagar
d) Sanjiv Singh 

6. Who has been appointed as India’s permanent representative to World Trade Organization (WTO)? 
a) Manish Dev 
b) J S Deepak 
c) G Latha Krishna Rao 
d) N K Sinha 

7. Which of the following University has won the annual Visitor's Award for the ‘Best University', 2017?
a) Jawaharlal Nehru University
b) Delhi University
c) Garwal University
d) Delhi Technical University

8. Who has been nominated for the Dilip Sardesai Award 2016?
a) Virat Kohli 
b) Ravichandran Ashwin
c) Ajinkya Rahane
d) Ravindra Jadeja

9. Who has become the new chairman of Securities and Exchange Board of India (SEBI)? 
a) V K Jairath Magya 
b) Atulesh Jindal 
c) Gurumoorthy Mahalingam 
d) Ajay Tyagi

10. Who has been conferred with the 2017 Harvard Humanitarian of the Year award?
a) Aung San Suu Kyi 
b) Robyn Rihanna Fenty 
c) Thorbjorn Jagland 
d) Bishop Desmond Tutu

Answers:
1:b, 2:a, 3:b, 4:c, 5:d, 6:b, 7:a, 8:b, 9:d, 10:b. 

Share this