Thursday, 2 March 2017

Current Affairs 2nd March 2017-Quiz

2nd March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & competitive-govt. Exams:

Current Affairs 2nd March 2017 Quiz
1. The fourth edition of India – CLMV (Cambodia, Lao PDR, Myanmar and Vietnam) Business Conclave was held in which city of India?
a) New Delhi
b) Jaipur
c) Bhopal
d) Nagpur 

2. The 11th Surya Kiran joint exercise between India and Nepal will be conducted in which city of India?
a) Ranikhet (Uttarakhand)
b) Dehradun (Uttarakhand)
c) Pithoragarh(Uttarakhand)
d) Roorkee (Uttarakhand)

3. The government has shifted the responsibility of promoting digital transactions in India from the NITI Aayog to which ministry?
a) Ministry of Women and Child Development
b) Ministry of IT and Electronics (MEITY)
c) Ministry of Information and Broadcasting
d) Ministry of Science and Technology

4. Which telecom firm has been collaborated with networking giant Cisco to build world’s largest All-IP Digital Services Platform?
a) Airtel
b) Idea 
c) Vodafone
d) Reliance Jio

5. How much loan amount has been sanctioned by the World Bank (WB) for the Tejaswini Socio-Economic Empowerment of Adolescent Girls and Young Women (AGYW) Project? 
a) $95 million 
b) $78 million 
c) $72 million 
d) $63 million

6. The Madras High Court has directed Tamil Nadu government to enact a Law for the eradication of which tree from the state? 
a) Borassus flabellifer
a) Tamarindus indica
c) Prosopis Juliflora
d) Delonix elata

7. Tarak Mehta, who recently passed away, was the noted play writer of which language?
a) Hindi
b) Urdu 
c) Gujarati 
d) Marathi 

8. Who has been appointed as a global Goodwill Ambassador of the UN Refugee Agency,UNHCR?
a) Milind Soman
b) Neil Gaiman
c) Justin Bieber
d) Ranveer Singh

9. Who has been appointed as new Chief Secretary of Maharashtra? 
a) Sumit Mullick 
b) Kashish Nandan 
c) Nirmal Gupta 
d) Swadheen Kshatriya

10. Who has won the 2017 Uganda International Series in Men’s Double category?
a) George Julien Paul and Edwin Ekiring
b) Aatish Lubah and Georges Julien Paul
c) Tarun Kona and Alwin Francis
d) Bahaedeen Ahmad Alshannik and Ahmed Salah

Answers:
1:b, 2:c, 3:b, 4:d, 5:d, 6:c, 7:c, 8:b, 9:a, 10:c.

Share this