Tuesday, 28 March 2017

Current Affairs 28 March 2017: Quiz

28th March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & Competitive-govt. Exams:

Current-Affairs-28-march-2017
1. World's largest capstone has been discovered in which state of India, after excavating an ancient human burial site ?
a) Kerala
b) Andhra Pradesh
c) Telangana
d) Jharkhand

2. Which of the following Online Film Certification System of the Central Board of Film Certification has been launched by union government?
a) e-Cinema
b) e-CinePramaan
c) OnlineCine
d) e-Film

3. Which of the following city has been selected by FIFA to host the final of the Under-17 World Cup on October 28?
a) New Delhi
b) Kochi
c) Kolkata
d) Navi Mumbai

4. Who has become the first Indian girl to explore the route from Sea Link near Worli Koliwada to the Gateway of India? 
a) Neha Bhatt
b) Rekha Nigam 
c) Gauri Singh 
d) Anita Kumari

5. Managing Director (MD) of HDFC Bank Aditya Puri(23rd position) got featured in the World's Best CEOs list of American financial magazine Barron’s. Name the person who topped the list?
a) Mary Barra 
b) Gary Dickerson 
c) Stephen Hemsley
d) Jeff Bezos

6. Which of the following bank has launched the ‘MoneyPlant RuPay International Platinum Debit Card’ to provide more privileges to its premium and HNI (high net worth individual) customers?
a) South Indian Bank
b) Karnataka Bank
c) Vijaya Bank
d) Andhra bank

7. Which football team has won the 71st edition of premier domestic football tournament ‘Santosh Trophy’ by defeating Goa 1-0 in the final at Bambolim, Goa?
a) Tripura
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) West Bengal

8. Who is the newly appointed chairman of the Animal Welfare Board of India (AWBI)? 
a) Mohan Singh Ahluwalia 
b) Suresh S.Honnappagol 
c) Chinny Krishna 
d) Sharad Singh Negi

9. Repco Home Finance Ltd (RHFL) has signed an agreement with _________ for implementation of a credit-linked subsidy scheme for the middle-income group.
a) Axis Bank
b) National Housing Bank (NHB)
c) NABARD
d) General Insurance Corporation (GIC)

10. The World Theatre Day (WTD) is observed on which date? 
a) March 28 
b) March 25 
c) March 26 
d) March 27

Answers:
1:c, 2:b, 3:c, 4:c, 5:a, 6:b, 7:d, 8:d, 9:b, 10:d.

Share this