Sunday, 26 March 2017

Current Affairs 26th March 2017: Quiz

26th March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & Competitive-govt. Exams:

Current Affairs 26th march 2017
1. What is India's rank among the surveyed 127 countries on a Global Energy Architecture Performance Index (EAPI) released as part of report of Geneva- based World Economic Forum (WEF)?
a) 62nd
b) 74th
c) 87th
d) 98th

2. Which of the following country has topped Global Energy Architecture Performance Index (EAPI) released by World Economic Forum (WEF)?
a) Denmark
b) Switzerland 
c) Norway 
d) Sweden 

3. The 105th session of Indian Science Congress (ISC) will be held in which city of India during January 3-7, 2018?
a) New Delhi
b) Bhopal
c) Chennai
d) Hyderabad 

4. Which financial services company has launched the mobile application “myLoan” to offer personal loans to young and mobile savvy audience?
a) Tata Capital Limited
b) Birla Global Finance Limited
c) Bajaj Capital Limited
d) SBI Capital Markets Limited

5. India’s first vertical garden has set up in which city to control the pollution level of the city?
a) New Delhi
b) Bengaluru 
c) Bhopal
d) Pune

6. Which Indian-origin filmmaker has been honoured with the Sikh Jewel Award for 2017? 
a) Sukhbeer Singh Sandhu 
b) Gurinder Chadha 
c) Y K Sinha 
d) Permlata Singh

7. Which of the following city of Afghanistan was captured by the Taliban militant group after a year-long battle with the Afghanistan Force?
a) Zaranj
b) Hera
c) Sangin
d) Sar-e Pol City

8. State Bank of India (SBI) Chairperson Arundhati Bhattacharya has been ranked at what position among the world's 50 greatest leaders, according to Fortune Magazine?
a) 18th
b) 26th
c) 32nd
d) 38th

9. How much amount of credit agreement has been signed by the World Bank with the state government of Uttarakhand and Government of India to improve health services in the state?
a) USD 200 million
b) USD 100 million
c) USD 150 million
d) USD 250 million

10. The 9th World Environmental Education Congress (WEEC) will be held in which country from September 9-15, 2017 with the theme “Culture/Environment: Weaving New Connections”?
a) China
b) Canada
c) Japan
d) India

Answers:
1:c, 2:b, 3:d, 4:a, 5:b, 6:b, 7:c, 8:b, 9:b, 10:b. 

Share this