Friday, 24 March 2017

Current Affairs 24th March 2017-Daily Current Affairs Quiz

24th March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & Competitive-govt. Exams:

Current Affairs 24th march 2017
1. Who has been appointed as the brand ambassador of PepsiCo’s sports drink brand Gatorade?
a) Virat Kohli
b) Rohit Sharma
c) PV Sindhu
d) Sakshi Malik

2. Who will head the newly formed high-level Committee to examine the working of the regulatory bodies Central Council of Indian Medicine (CCIM) and Central Council of Homoeopathy (CCH) and their governing legislations?
a) Arvind Panagariya
b) O P Singh
c) Bhagat Singh Koshyari
d) V K Singh


3. Which state government has recently signed MoU with State Bank of India (SBI) to provide subsidized loans to its employees? 
a) Bihar
b) Punjab 
c) Assam 
d) West Bengal

4. What was the theme of 2017 World Meteorological Day that was observed on March 23 to to highlight the enormous importance of clouds for weather climate and water? 
a) Call for Ecosystem
b) Understanding Cloud 
c) Gear up to Water 
d) Stop Pullution

5. The Rashtriya Vayoshri Yojana (RVY), a scheme for providing physical aids and assisted-living devices for senior citizens belonging to BPL category, will be launched by which state?
a) Bihar
b) kerala
c) Andhra Pradesh
d) Telangana

6. The 2017 India Sourcing Fair (ISF) will be held in which country from March 24 to 26, 2017? 
a) Bhutan 
b) Nepal 
c) Myanmar 
d) Sri Lanka 

7. Whiich of the following bank has approved a $350 million loan for improving 1,500 kilometers of major district roads in Madhya Pradesh?
a) World Bank
b) Asian Development Bank (ADB)
c) NABARD
d) New Development Bank(NDB)

8. Which Indian shooter has won gold in the Men’s Double Trap event at the 2017 International Shooting Sport Federation (ISSF) World Cup in Mexico?
a) Man Singh 
b) Angad Vir Singh Bajwa 
c) Amrinder Cheema 
d) Ankur Mittal

9. The 3rd International Conference on Alternate Fuels and Raw Materials in Cement Industry has started in which country? 
a) India 
b) China 
C) United States 
d) Australia

10 . Name the French mathematician who won the prestigious 2017 Abel Prize for his pivotal role in the development of the mathematical theory of wavelets (small waves or ripples)?
a) Mike Jack
b) Yves Meyer 
c) Louis Nirenberg 
d) Andrew J. Wiles

Answers:
1:c, 2:a, 3:c, 4:b, 5:c, 6:d, 7:b, 8:d, 9:d, 10:b.

Share this