Saturday, 25 March 2017

Current Affairs 25th March 2017-Daily Current Affairs Quiz

25th March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & Competitive-govt. Exams:

Current Affairs 25th march 2017
1. Which of the following bank has introduced Aadhar-based payment Unified Payment Interface (UPI) mobile application- 'SIB M-Pay' to promote cashless digital transactions?
a) ICICI Bank 
b) South Indian Bank 
c) HDFC Bank
d) Axis Bank

2. The 3rd edition of ‘World Conference on Environment’ has been organized in which country?
a) China
b) Canada
c) India
d) Japan

3. According to Union Minister of State for Culture and Tourism (Independent Charge) Dr. Mahesh Sharma, how many Indian cities were included in the Tentative List of UNESCO World Heritage Sites?
a) three
b) four
c) five  
d) six

4. The National Commission for Schedule Tribes (NCST) has approved the proposal for five additional seats for tribal in the _______ Assembly.
a) Sikkim
b) Assam
c) Manipur
d) West Bengal

5. Who has been honoured with the Lifetime Achievement Award at the 6th National Photography Awards organized by the photo division of the I&B ministry in New Delhi?
a) Raghu Rai
b) Ankur Mittal
c) Manish Dev
d) Kapil Mishra

6. Which Indian actor will be honoured with the Kala Ratan Award? 
a) Amitabh Bachchan
b) Anupam Kher
c) Aamir Khan 
d) S Prabhakar

7. Who has been honoured with the first-ever Kuldip Nayar journalism award 2017? 
a) Rizvan Kausar 
b) Ravish Kumar 
c) Ikshula Arora 
d) Anupam Mishra

8. Sri Lanka has recently launched new PERU to create awareness on reconciliation among children. What does “PERU” stands for? 
a) Peace Education and Reconciliation Union 
b) Peace Education and Reconciliation Unity 
c) Peace Education and Reconciliation Unitary 
d) Peace Education and Reconciliation Unit

9. Which union minister has launched an integrated grievances redressal platform “MoPNG e Seva” for Petroleum and Gas related queries? 
a) Faggan Singh Kulaste 
b) Ajay Tamta 
c) Arjun Ram Meghwal 
d) Dharmendra Pradhan

10. The “International Day of Remembrance of the Victims of Slavery and the Transatlantic Slave Trade” is observed on which date? 
a) March 23 
b) March 24 
c) March 25 
d) March 26

Answers:
1:b, 2:c, 3:c, 4:a, 5:a, 6:b, 7:b, 8:d, 9:d, 10:c. 

Share this