Thursday, 23 March 2017

Current Affairs 23rd March 2017-Daily Current Affairs Quiz

23rd March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & Competitive-govt. Exams:

Current Affairs 23rd march 2017
1. What was India rank in the 2016 Human Development Index (HDI) published by the United Nations Development Programme (UNDP)?
a) 112
b) 120
c) 131
d) 142

2. Four Indian cities have been ranked by Economist Intelligence Unit (EIU) among the 10 cheapest cities in the world. Which city has been ranked as the cheapest city in the world?
a) Bengaluru 
b) Almaty 
c) Lagos
d) Karachi

3. Which district will become India’s first carbon neutral district and as a biodiversity heritage by 2020?
a) Jamnagar
b) Rangpo
c) Sabarkantha
d) Majuli

4. Which state government has recently made Aadhaar mandatory to farmers for availing crop insurance schemes from the next Kharif season?
a) Gujarat
b) Maharashtra
c) Bihar
d) Odisha

5. The second India-UAE conference on globalization was held in which city?
a) New Delhi
b) Abu Dhabi
c) Dubai
d) Bangaluru

6. Who has been appointed as the full time Interim Director General (IDG) of the International Solar Alliance (ISA)? 
a) Upendra Tripathy 
b) Naveen Jain 
c) Chetan Chauhan 
d) Dhiraj Sharma

7. Who has been appointed as the Chief Financial Officer (CFO) of the International Cricket Council (ICC)?
a) Gursevak Singh
b) Ankur Khanna
c) Vijay Kumar
d) Atul Dev

8. Who has been appointed as the new whole time member of Securities and Exchange Board of India (SEBI)?
a) Madhabi Puri Buch
b) Sudha Barman
c) Menakshi Semwal
d) Ananya Govind 

9. Which country is hosting the 2017 Special Olympics World Winter Games? 
a) Ireland 
b) Austria 
c) Canada 
d) United States

10. Who has been honored with the Kirti Chakra  by President Pranab Mukherjee?
a) Major Rohit Suri
b) Vijay Kumar
c) Gursevak Singh
d) Ramesh Pratap Singh

Answers:
1:c, 2:b, 3:d, 4:b, 5:c, 6:a, 7:b, 8:a, 9:b, 10:a.

Share this