Monday, 20 March 2017

Current Affairs 20th March 2017-Daily Current Affairs Quiz

20th March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & competitive-govt. Exams:

Current Affairs 20th march 2017
1. Which state has become first Indian state to declare Internet access as a basic right for every citizen?
a) Goa
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) Uttarakhand

2. Name the world's first app for breast health launched by Mumbai-based Ushalakshmi Breast Cancer Foundation?
a) India Breast Health
b) App Breast Health
c) ABC of Breast Health
d) Root of Breast Health

3. Which state cabinet has recently decided to provide 33 per cent reservation for women in all government jobs?
a) Haryana
b) Punjab
c) Uttarakhand
d) Uttar Pradesh

4. Who has been appointed as the new Chairperson of the National Commission for Safai Karamcharis (NCSK)?
a) Manhar ValjiBhai Zala
b) Subodh Uniyal
c) Dilip Kallu Haathived
d) Manju Diler

5. The Ministry of Labour & Employment proposed a draft of Labour Code to provide social security cover to the entire workforce in the country. Who is the Union Minister of Labour & Employment?
a) Sis Ram Ola
b) Bandaru Dattatreya
c) Narendra Singh Tomar
d) Mallikarjun Kharge

6. Which online marketplace for financial products has tied up with India’s first loan giving app CASHe to enhance the customer base of the app?
a) LoanStreet
b) BankBazaar
c) Rubique
d) Mywish

7. Anang Tadar, a class XI student who recently developed a first of its kind, sensors based Goggle for Blind (G4B) belongs to which state?
a) Manipur
b) Assam
c) Arunachal Pradesh
d) Mizoram

8. The RBI has got the approval of the government to conduct field trial of the Rs. 10 denomination plastic notes. Which country was the first to introduce the plastic note to safeguard against counterfeiting?
a) United States
b) China
c) Japan
d) Australia

9. Who has been sworn in as the New Chief Minister of Uttarakhand?
a) Madan Kaushik
b) Dhan Singh Rawat
c) Trivendra Singh Rawat
d) Harak Singh Rawat

10. Name the national F4 car racing Champion who died in a car accident in Tamil Nadu?
a) Ayyasamy Dharun
b) Mohan Kumar
c) Narain Karthikeyan
d) Ashwin Sundar

Answers:
1:c, 2:c, 3:b, 4:a, 5:b, 6:c, 7:c, 8:d, 9:c, 10:d.

Share this