Sunday, 19 March 2017

Current Affairs 19th March 2017-Daily Current Affairs Quiz

19th March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & competitive-govt. Exams:

Current Affairs 19th march 2017
1. Hazira has become India’s first private sector township to go cashless. Hazira is located in which state of India?
a) Kerala
b) Odisha
c) Gujarat
d) Goa

2. Recently, Russia has signed two long-term support agreements with which country for the Sukhoi Su-30MKI combat aircraft fleet, covering around 57,000 spares and components related to the aircraft?
a) Pakistan
b) Myanmar
c) Japan
d) India

3. The SRCC Global Millennium Summit 2017 has started in which city? 
a) Dubai 
b) London 
c) New Delhi 
d) Geneva

4. Name the cricketer who has launched his autobiography named ‘My Story’ in Kolkata?
a) Mitchell Johnson
b) Graeme Smith
c) virender sehwag
d) Michael Clarke

5. Which city is hosting the 15th edition of “All India Meet of State Legal Services Authorities”? 
a) New Delhi 
b) Surat 
c) Jaipur 
d) Lucknow

6. How much loan amount has been approved by the World Bank (WB) for India’s ambitious National Hydrology Project to improve its ability to forecast floods and reduce vulnerability to recurring floods and droughts? 
a) $125 million 
b) $175 million
c) $200 million 
d) $300 million

7. The first-ever Haryana Sahitya Sangam has started in which city? 
a) Faridabad 
b) Panchkula 
c) Gurgaon 
d) Karnal

8. Which country’s Railway Research Institute has signed an agreement with Indian Railways for supporting future infrastructure and technology development in India?
a) France
b) Japan
c) Australia
d) Germany

9. India has recently signed a Social Security Agreement (SSA) with which country to protect rights of detached workers? 
a) Russia 
b) China
c) Brazil  
d) South Africa

10. Kerala’s first private sector bank, ESAF Small Finance Bank was inaugurated in which city?
a) Trivandrum
b) Kochi
c) Kannur
d) Thrissur

Answers:
1:c, 2:d, 3:a, 4:d, 5:a, 6:b, 7:b, 8:c, 9:c, 10:d. 

Share this