Saturday, 18 March 2017

Current Affairs 18th March 2017-Daily Current Affairs Quiz

18th March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & competitive-govt. Exams:

Current Affairs 18th march 2017
1. Name the Indian-American teenager who has won the top prize of $2,50,000 in the Regeneron Science Talent Search competition for her research on treating brain injury and disease?
a) Diksha Josshi
b) Indrani Das
c) Monika Aameen
d) Amita Sharma

2. What is the India’s rank  in a list of 186 countries for the number women appointed in ministerial positions, as per latest UN report “Women in Politics 2017 Map”? 
a) 155th 
b) 148th 
c) 118th
d) 88th

3. What is the India’s rank in the world for the number of MPs in Parliament, as per latest UN report “Women in Politics 2017 Map”? 
a) 155th 
b) 148th 
c) 118th
d) 88th

4. Which parliamentary committee has suggested merger of state-run telecom firms BSNL and MTNL for their long-term survival? 
a) Bhuwan Chand Khanduri Committee
b) Tarun Jaitely Committee
c) Bhagat Singh Koshyari Committee
d) Arvind Sawant Committee

5. Which bank has recently signed MoU with CREDAI to work towards providing housing for all? 
a) Allahabad Bank 
b) State Bank of India (SBI) 
c) Dena Bank 
d) Bank of Baroda (BoB)

6. Which bank has launched India’s first digital Loan against Securities services?
a) ICICI Bank
b) Axis Bank
c) Yes Bank
d) HDFC Bank

7. The 2017 G20 Finance Ministers and Central Bank Governors Meeting has started in which country? 
a) Italy 
b) France 
c) Germany 
d) India

8. Which University has topped the Asia University Rankings 2017 list released by Times Higher Education
a) Nanyang Technological University, Singapore
b) Peking University of China
c) University of Hong Kong
d) National University of Singapore

9. The International Buddhist conference on “Buddhism in 2lst Century” has started in which state? 
a) Arunachal Pradesh 
b) Bihar 
c) Sikkim 
d) West Bengal

10. The SpaceX’s Falcon 9 Rocket successfully launched a communications satellite _________.
a) AsiaSat 8
b) EchoStar 23
c) Orbcomm OG1
d) Iridium-1

Answers:
1:b, 2:d, 3:b, 4:c, 5:b, 6:d, 7:c, 8:d, 9:b, 10:b.  

Share this