Friday, 17 March 2017

Current Affairs 17th March 2017-Daily Current Affairs Quiz

17th March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & competitive-govt. Exams:

Current Affairs 17th march 2017
1. Which of the following airport has been declared as the "Best Airport in India and Central Asia" in Skytrax World Airport Awards?
a) Indira Gandhi International Airport, New Delhi
b) Rajiv Gandhi International Airport, Hyderabad
c) Goa International Airport, Goa
d) Kuala Lumpur International Airport, Malaysia 

2. The Union Cabinet has approved Revised Memorandum of Understanding (MoU) and Mode of Operation (MoO) with which country to set up Border Haats?
a) Myanmar
b) Bangladesh 
c) Pakistan
d) Nepal

3. Which state government will launch “Namma Canteens” to serve cheap food? 
a) Karnataka
b) Andhra Pradesh 
c) Kerala 
d) Tamil Nadu 

4. The three-day annual Krishi Unnati Mela was inaugurated by Union Agriculture Minister Radha Mohan Singh in which city of India?
a) Kolkata
b) Jaipur
c) New Delhi 
d) Bhopal

5. Which city’s police station has become the first police post in India to be linked with Crime and Criminal Tracking Network & Systems (CCTNS)? 
a) Dehradun
b) Guwahati 
c) Udaipur 
d) Shimla 

6. Who will be the head of the committee constituted by the Centre for implementation of the projects under Trade Infrastructure for Export Scheme (TIES)?
a) Ramesh Abhishek
b) Ajay Kumar Bhalla
c) Amitabh Kant
d) Rita Teaotia

7. The 6th edition of the International Engineering Sourcing Show (IESS) has started in which city? 
a) New Delhi
b) Chennai 
c) Kolkata 
d) Bhopal

8. Recently, World Bank approved a financial assistance worth USD 450 million to which country to support its efforts to help the poor and most vulnerable people in the country?
a) India
b) Myanmar
c) Nepal
d) Pakistan 

9. The 2017 National Theatre Festival (NTF) has started in which state? 
a) Assam 
b) Kerala 
c) Arunachal Pradesh 
d) Sikkim

10. Which bank has entered an agreement with Infrastructure Leasing and Financial Services Ltd (IL&FS) to buy 100% stake in its securities firm IL&FS Securities Services Ltd?
a) RBL Bank
b) South Indian Bank
c) IndusInd Bank
d) Karur Vysya Bank

11. Who has been  has been named as Vice President of the 2017 U-17 FIFA World Cup organizing committee stated by Praful Patel, president of All India Football Federation (AIFF)?
a) Arun Jaitley
b) Babul Supriyo
c) Devendra Fadnavis
d) Anurag Thakur

12. In which of the following states, government has laid the foundation stone of Banana Research Centre  to cater to the needs of banana growers?
a) Bihar
b) Madhya Pradesh
c) Maharashtra
d) Tamil Nadu

Answers:
1:a, 2:b, 3:a, 4:c, 5:d, 6:d, 7:b, 8:d, 9:b, 10:c, 11:b, 12:a.

Share this