Thursday, 16 March 2017

Current Affairs 16th March 2017-Daily Current Affairs Quiz

16th March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & competitive-govt. Exams:

Current Affairs 16th March 2017 Quiz
1. According to Mercer’s Quality of Living index rankings 2017, Which of the following city has emerged as the best Indian city in terms of quality of living?
a) New Delhi
b) Pune
c) Mumbai
d) Hyderabad

2. According to Mercer’s Quality of Living index rankings 2017, Which of the following city has emerged as world’s best city for overall quality of living?
a) Munich 
b) Zurich 
c) Vienna
d) Dusseldorf

3. Which committee has submitted a report to the Government of India (GoI) to strengthen border protection and address vulnerabilities in fencing along the Indo-Pakistan border?
a) Atul Mistri committee 
b) Madhukar Gupta committee
c) Mohammed Basheer committee 
d) J J T Natterjee committee 

4. Which state government has launched an Idea2POC fund for women entrepreneurs? 
a) Sikkim
b) Assam 
c) Karnataka
d) Madhya Pradesh

5. Recently, Scientists have discovered polka dot tree frog (Hypsiboas punctatus), the world’s first fluorescent frog in which country?
a) Kenya
b) Argentina
c) South Africa
d) Brazil

6. The 2017 International Conference on the “Vision Zero” and its relevance to Occupational Safety and Health (OSH) has started in which city of India?
a) New Delhi 
b) Chennai 
c) Pune 
d) Kolkata

7. Who was sworn in as the Chief Minister of the first-ever BJP-led government in Manipur?
a) Indra Jeet Singh
b) Mohindro Singh
c) Susindro Meitei
d) Biren Singh

8. Which state government has entered into an agreement with a global cloud-based solutions provider cloudBuy.com to develop a B2B marketplace for small and large business units in the state?
a) Gujarat
b) Rajasthan
c) Telangana
d) Andhra Pradesh

9. The 22nd edition of the Asian Athletics Championship will be held in which city?
a) Ranchi
b) Pune
c) New Delhi
d) Bhubaneswar

10. Which state government has recently decided to increase the retirement age in the private sector from 58 to 60?
a) Gujarat
b) Karnataka
c) Telangana
d) Andhra Pradesh

11. Which of the following bank has been awarded first prize in the implementation of Official Language Policy in the western region for the year 2015-2016?
a) Union Bank
b) Corporation Bank
c) Central Bank of India
d) ICICI Bank

12. Which country to host the 2018 Commonwealth Heads of Government Meeting (CHOGM)? 
a) United States 
b) United Kingdom 
c) Germany 
d) France

Answers:
1:d, 2:c, 3:b, 4:c, 5:b, 6:a, 7:d, 8:a, 9:d, 10:b, 11:c, 12:b.

Share this