Wednesday, 15 March 2017

Current Affairs 15th March 2017-Quiz

15th March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & competitive-govt. Exams:

Current Affairs 15th March 2017 Quiz
1. Which state government has recently launched a new scheme 'Adarsh Gram Yojana' to reach the poor people in rural areas of the state to serve them better?
a) Uttarakhand
b) Bihar
c) Arunachal Pradesh
d) Odisha

2. Which of the following application has been launched by All India Anna Dravida Munnetra Kazhagam (AIADMK) IT Wing for women safety?
a) Amma Women
b) Ammavin Aran
c) Aman Women
d) Anna 7

3. The Union Ministry of Agriculture and Farmer's Welfare has launched ______ to achieve the Blue Revolution by enabling holistic development and management of fisheries.
a) Mission Fishes
b) Mission Fishfull
c) Mission Gills
d) Mission Fingerling

4. Which state govt. has recently launched ‘KCR Kit’ scheme for pregnant women which aims to reducing infant mortality rate and encourage institutional deliveries?
a) Bihar
b) Andhra Pradesh
c) Telangana
d) Karnataka

5. Who has won the 71st Santosh Trophy football tournament by defeating Railways?
a) Haryana
b) Punjab 
c) Goa
d) West Bengal

6. Who has won the 2017 the Hero Indian Open golf tournament? 
a) SSP Chawrasia
b) Jyoti Randhawa 
c) Chinnaswamy Muniyappa 
d) Anirban Lahiri

7. Who has won the men’s singles title at the 2017 All England Open badminton championships? 
a) Liu Ying Goah 
b) Shi Yuqi 
c) Lu Kai 
d) Lee Chong Wei

8. Which country is set to conduct its first national census in 19 years beginning from March 15, 2017?
a) Bangladesh
b) Afghanistan
c) Iran
d) Pakistan

9. Who has been appointed as the new brand ambassador of Chinese smartphone company OnePlus?
a) Virat Kohli
b) Ranveer Singh
c) Amitabh Bachchan
d) Akshay Kumar

10. Who was sworn in as the Goa Chief Minister?
a) Raj Nath Singh
b) Nitin Jairam Gadkari
c) Laxmikant Parsekar
d) Manohar Parrikar

Answers:
1:c, 2:b, 3:d, 4:c, 5:b, 6:a, 7:d, 8:d, 9:c, 10:d.

Share this