Tuesday, 14 March 2017

Current Affairs 14th March 2017-Quiz

14th March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & competitive-govt. Exams:
Current Affairs 14th March 2017 Quiz
1. State-run National Thermal Power Corporation Limited (NTPC) has installed India’s largest floating Solar Photovoltaic (PV) Plant in which state of India?
a) Tamil Nadu
b) Kerala
c) Goa
d) Maharashtra

2. Which IT firm has agreed to buy Israeli driverless technology firm  Mobileye for $15.3 billion, the largest ever acquisition of an Israeli high-tech company?
a) Intel 
b) Facebook
c) Microsoft
d) Apple

3. Which zone of the Indian railway has unveiled India’s first air-conditioned rail ambulance to be stationed at Kaylan (Maharashtra)?
a) Central Railway
b) Northern Railway
c) Western Railway
d) South Western Railway

4. Which country to host the 22nd edition of Asian Athletics Championship 2017? 
a) South Korea
b) Japan 
c) China 
d) India

5. Which Union Cabinet Minister has been given the additional charge of the Defence Ministry by President Pranab Mukherjee?
a) Arun Jaitley
b) M. Venkaiah Naidu
c) Raj Nath Singh
d) Nitin Jairam Gadkari

6. Noted film director Diphan who died recently, 2017 was well known for making films in which language? 
a) Hindi
b) Bengali
c) Marathi
d) Malayalam

7. The Sashastra Seema Bal (SSB) has launched an android mobile app named ___________ for the welfare of its personnel.
a) MySSB
b) SSBTogether
c) MyApp
d) SSBForUs

8. Jiratchaya Sirimongkolnawin has been crowned the new Miss International Queen 2016. She hails from which country? 
a) Venezuela 
b) South Korea 
c) Brazil 
d) Thailand

9. Who has been appointed as the new Chairman of the Central Water Commission (CWC) on March 9, 2017?
a) Ashwin K Mehta
b) Narendra Kumar
c) Harpreet Singh
d) S.C. Mudgerikar

10. Name the executive director and group chief executive officer of Reliance Capital Ltd who regisned from the post after serving for a period of nine years?
a) Sam Ghosh
b) Amitabh Jhunjhunwala
c) Mahendra Nahata
d) Manoj Harjivandas Modi

Answers:
1:b, 2:a, 3:a, 4:d, 5:a, 6:d, 7:a, 8:d, 9:b, 10:a.

Share this