Saturday, 11 March 2017

Current Affairs 11th March 2017-Quiz

11th March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & competitive-govt. Exams:

Current Affairs 11th March 2017 Quiz
1. Which state government has launched mobile app and website titled ‘MeraHunar HP’ or ‘My Talent’  to help skilled and semi-skilled workers to find jobs?
a) Haryana
b) Uttarakhand
c) Himachal Pradesh
d) Uttar Pradesh

2. With which country, India signed a Protocol for amending the Double Taxation Avoidance Agreement and Protocol?
a) Austria
b) Switzerland
c) Belgium
d) Japan

3. Which of the following country has recently adopted the landmark Hindu Marriage Law to regulate the community's marriages in the country?
a) Indonesia
b) Pakistan
c) Bangladesh
d) Oman

4. Name the ballistic missile that was successfully tested by Iran's Revolutionary Guard?
a) Babur 2
b) Devki 2
c) Mojoon 2
d) Hormuz 2

5. The third ship of the four follow-on Water Jet Fast Attack Craft (WJFAC) INS _______ was commissioned at Karwar, Karnataka.
a) INS Tarmug
b) INS Tihayu
c) INS Tillanchang
d) INS Toofan

6. According to the Maternity Benefit (Amendment) Bill 2016, the maternity leave has been extended from 12 weeks to how many weeks? 
a) 22 weeks 
b) 23 weeks
c) 24 weeks 
d) 26 weeks


7. Which technology firm has acquired start-up Kaggle for an undisclosed amount to boost data play?
a) Microsoft
b) Accenture
c) TCS
d) Google

8. Which US state has filed a lawsuit against Donald Trump’s revised Muslim travel ban to block the executive order?
a) Hawaii
b) New York
c) Oregon
d) Florida

9. Which technology firm has acquired Canadian technology firm AppBridge?
a) Microsoft
b) Accenture
c) TCS
d) Google

10. Which Indian cricketer has been appointed UNICEF and Cricket For Good Ambassador for the ICC Women’s World Cup 2017? 
a) Sachin Tendulkar 
b) Saurav Ganguly 
c) Rahul Dravid 
d) M S Dhoni

Answers:
1:c, 2:c, 3:b, 4:d, 5:c, 6:d, 7:d, 8:a, 9:d, 10:a.

Share this