Friday, 10 March 2017

Current Affairs 10th March 2017-Quiz

10th March 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & competitive-govt. Exams:

Current Affairs 10th March 2017 Quiz
1. Which state government has launched a comprehensive web-based platform Pratibimba to showcase the government’s performance and achievements to the citizens?
a) Telangana
b) karnataka
c) Andhra Pradesh
d) Bihar

2. 11th edition of North-East Business Summit (NEBS) has begun in which city of India?
a) Chandigarh
b) New Delhi
c) Guwahati
d) Kolkata

3. The  2017 21-nation Indian Ocean Rim Association (IORA) Summit was recently held in which country?
a) Indonesia 
b) Oman
c) Seychelles 
d) Singapore

4. India has organized the fifth edition of the mega cultural festival 'India by the Nile' in which country?
a) Yemen
b) Madagascar
c) Malaysia 
d) Egypt

5. Who has been elected as the new (76th) Mayor of Mumbai with the support of the BJP?
a) Priyanka Munde
b) Dinakar Salunke
c) Vishwanath Mahadeshwar
d) Amit Desai

6. Which of the following bank has recently launched India’s first biometric-based payment system 'Aadhaar Pay' service for merchants?
a) ICICI Bank 
b) HDFC Bank 
c) IDFC Bank 
d) Union Bank

7. The 4 lane ‘Extradosed’ Cable-Stayed Bridge has been inaugurated in which city of Gujarat by PM Modi?
a) Jamnagar
b) Surat
c) Mandvi
d) Bharuch

8. Who has been selected for ‘SERB Distinguished Fellow’ award by the Science and Engineering Research Board (SERB)? 
a) Lalji Singh 
b) Dinakar Salunke 
c) P B Behere 
d) J C Bose

9. FASTag service has been launched by which bank to enable the vehicles to move without the need to join queues at toll plazas?
a) RBL Bank
b) Andhra Bank
c) South Indian Bank
d) Karur Vysya Bank

10. Which Indian actress has won best actress award at the International Film Festival and Awards of Australia (IFFAA)?
a) Vidya Balan 
b) Priyanka Chopra 
c) Aishwarya Rai Bachchan 
d) Deepika Padukone

11. Who has been recently accredited as the next Ambassador of lndia to the Principality of Andorra, with residence in Madrid (Spain) ?
a) M. Geerish Desai
b) C. Balchandra Nathan
c) Radheshyam Singh
d) D. Bala Venkatesh Varma

12. Which public sector bank has launched “Work from Home” facility for employees?
a) State Bank of India (SBI) 
b) Punjab National Bank (PNB) 
c) Allahabad Bank 
d) UCO Bank

Answers:
1:b, 2:b, 3:a, 4:d, 5:c, 6:c, 7:d, 8:a, 9:d, 10:c. 11:d. 12:a.

Share this