Monday, 20 February 2017

Current Affairs Quiz: 20th February 2017

Current Affairs Quiz based on 18th-19th February 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 20th February 2017 Quiz
1. Name Indian Navy's second sailboat that was recently inducted into service at a ceremony in Goa?
a) Tarun
b) Tanvi
c) Tammana
d) Tarini

2. Which state is hosting the 2017 South Asian Speaker’s summit?

a) Madhya Pradesh 
b) Himachal Pradesh 
c) Andhra Pradesh 
d) Kerala

3. Which state government has recently inked an MoU with Microsoft to explore cloud, machine learning and mobile based solutions to improve citizen services and provide better facilities in the fields of education and agriculture?

a) Odisha
b) Jharkhand 
c) Punjab
d) Telangana

4. Name the 20th Fast Patrol Vessel of the Indian Coast Guard that was commissioned at the Naval Base in Kochi on February 18, 2017?

a) ICGS ATULYA
b) ICGS ARMAN
c) ICGS AYUSH
d) ICGS ARYAMAN

5. Shibaji Banerjee, who passed away recently, was the legendary player of which sports? 

a) Chess 
b) Cricket 
c) Football 
d) Tennis

6. The government has cut the tenure of chairman-designate of SEBI, Ajay Tyagi on February 17, 2017 from 5 years to _______ years.

a) 2 Years
b) 3 Years
c) 3.5 Years
d) 4 Years

7. Reliance Aerostructure Limited (RAL) has formed a Joint Venture with Rafale fighter jet manufacturer Dassault Reliance Aerospace Ltd (DRAL) for the purchase of how many Rafale jet?

a) 42
b) 36
c) 29
d) 22

8. The Indian Space Research Organisation (ISRO) successfully conducted the final testing of upper stage engine _____ for GSLV Mark III rocket.

a) C25
b) C27
c) C29
d) C32

9. Which country will host the 2017 ICC Women’s Cricket World Cup? 
a) New Zealand 
b) India 
c) Sri Lanka 
d) England

10. India lost to which country to win a silver medal at the Women’s Asian Rugby Sevens Trophy?
a) Pakistan
b) Nepal
c) Laos
d) South Korea

Answers:
1:d, 2:a, 3:b, 4:c, 5:c, 6:b, 7:b, 8:a, 9:d, 10:d.

Share this