Saturday, 18 February 2017

Current Affairs Quiz: 18th February 2017

Current Affairs Quiz based on 17th February 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 18th February 2017 Quiz
1. What is the India’s rank out of 186 economies in the 2017 Economic Freedom Index (EFI)? 
a) 152nd
b) 143rd 
c) 127th 
d) 92nd 

2. Who has been selected for Vyas Samman 2016 for his novel Kaatna Shami Ka Vriksha: Padma Pankhuri Ki Dhar Se?
a) Surendra Verma
b) Kamal Dev
c) Arpit Verma
d) Paritosh Joshi

3. Which of the following health institute has won first prize of the Government’s Kayakalp Award for maintaining high standards of sanitation and hygiene?
a) Postgraduate Institute of Medical Education and Research (PGIMER), Chandigarh
b) North Eastern Indira Gandhi Regional Institute of Health and Medical Sciences (NEIGRIHMS), Shillong
c) All India Institutes of Medical Sciences (AIIMS), New Delhi
d) None of these

4. The central government has approved signing of an Air Services Agreement with which country for smooth air services between the two nations?
a) Croatia
b) Rwanda
c) Serbia
d) France

5. Which state government has launched the public health program “Aardram” to restructure and revamp the public health system?
a) Bihar
b) Tamil Nadu 
c) Odisha 
d) Kerala 

6. The Union Cabinet has approved to set up Food Legumes Research Platform (FLRP) in which state?
a) Madhya Pradesh
b) Haryana
c) Gujarat
d) West Bengal

7. Which city to host India’s first sport theme literary festival ‘SporTale’, a two-day event which will feature as many as 38 luminaries from the field of sports, media, cinema, books and photograph? 
a) Nagpur
b) Pune 
c) Chennai 
d) New Delhi

8. What is the name of the instant chat service launched by Citi Bank on to resolve the customers queries instantly?
a) Citibank Chat
b) Citibank Online
c) Instant CitiChat
d) CitiChat Online

9. Who has become the new Chief Minister of Tamil Nadu? 
a) KA Sengottaiyan 
b) O Panneerselvam 
c) Edappadi K Palaniswamy 
d) E Madhusudanan

10. Tata Motors Ltd has inked a strategic agreement with which technology giant  to make driving a more personalized experience for the customers?
a) Google India
b) Microsoft India
c) Facebook
d) Tata Consultancy Services

Answers:
1:b, 2:a, 3:c, 4:b, 5:d, 6:a, 7:b, 8:b, 9:c, 10:b.

Share this