Friday, 17 February 2017

Current Affairs Quiz: 17th February 2017

Current Affairs Quiz based on 15th February 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 17th February 2017 Quiz
1. Which state government has recently launched the e-Prison project to enumerate jail inmates in the State, where numbers of detainees keep swelling during unrest?
a) Bihar
b) Jammu and Kashmir
c) Odisha
d) Punjab

2. Who won the ‘Sportsman of the Year’ award at the Laureus World Awards (Oscar of Sports) held in Monaco? 
a) Cristiano Ronaldo 
b) LeBron James
c) Usain Bolt 
d) Roger Federer

3. Which of the following city is hosting the 2017 Indian Panorama Film Festival? 
a) Mysore
b) Port Blair 
c) Shillong 
d) Chennai

4. The West Bengal government has carved out which town as a separate district from Darjeeling?
a) Pedong
b) Sonada
c) Kurseong
d) Kalimpong

5. Who has been appointed as the next High Commissioner of lndia to Canada?
a) Vikas Swarup
b) Yuvraj Thakur
c) O P Gupta
d) Deepti Dubey

6. Which of the following insurance firm has launched a traditional life insurance plan 'Pragati' for low income group people?
a) Bajaj Allianz.
b) HDFC life
c) Aviva India
d) IDBI Federal Life Insurance

7. Recently, which state notified consuming liquor at any public places except at one dwelling as a punishable offence?
a) Rajasthan
b) Gujarat
c) Assam
d) Haryana

8. Airbus has signed an MoU with which state to set up a Centre of Excellence for aerospace skill development in the state? 
a) Karnataka
b) Haryana
c) Telanagna
d) Jammu & Kashmir

9. Which city has hosted the 7th edition of Indian Seed Congress (ISC)-2017?
a) Chennai 
b) New Delhi 
c) Kochi 
d) Kolkata

10. Which Indian hockey player has been honored with the Honorary Doctorate Degree by Desh Bhagat University in Punjab?
a) Sardara Singh
b) Yuvraj Walmiki
c) Sandeep singh
d) P.R. Shreejesh

Answers:
1:b, 2:c, 3:b, 4:d, 5:a, 6:b, 7:d, 8:c, 9:d, 10:c.  


Share this