Wednesday, 15 February 2017

Current Affairs Quiz: 15th February 2017

Current Affairs Quiz based on 14th February 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 15th February 2017 Quiz
1. The first floating elementary school of India named ‘Loktak Elementary Floating School’ has been inaugurated in which state of India?
a) Assam
b) Manipur
c) Kerala
d) Sikkim

2. The world’s longest elevated cycle path has been opened in which of the following countries?
a) India
b) Japan
c) China
d) Netherlands

3. Which programme will be launched by the government in the financial year 2017-18 for recapitalisation of public sector lenders? 
a) Sarvottam 2.0
b) Indradhanush 2.0
c) Bharat 2.0
d) Bhavishya 2.0

4. Which NGO has bagged the IMC Ram Krishna Bajaj National Quota award in the NGO category? 
a) Abhinav 
b) Annamrita 
c) Akshaya Patra 
d) Swayam Shikshan Prayog

5. A new bird species Rufous-tailed Rock Thrush has recently been discovered in which country?
a) India
b) Nepal
c) Bangladesh
d) Sri Lanka

6. Which state government has observed “Parents’ Worship Day” on February 14? 
a) Assam
b) Bihar
c) Chhattisgarh
d) Odisha

7. India’s first cashless township has been inaugurated in which state?
a) Rajasthan
b) Kerala
c) Haryana
d) Gujarat

8. Which Indian-American musician has won the best world Music Album awar for “Sing Me Home” at the 2017 Grammy Awards? 
a) Sabyasachi Mukherjee 
b) Sandeep Das 
c) Shubha Mudgal 
d) Anoushka Shankar

9. Which movie has won the Best Film award at the 2017 BAFTA awards?
a) Fences
b) Lion
c) La La Land
d) Manchester by the Sea

10. Who won the 2017 UFC Women’s Featherweight Champion?
a) Valentina Shevchenko
b) Ronda Rousey
c) Holly Holm
d) Germaine de Randamie

Answers:
1:b, 2:c, 3:b, 4:b, 5:b, 6:c, 7:d, 8:b, 9:c, 10:d.

Share this