Tuesday, 7 February 2017

Current Affairs 7th February 2017: Quiz

Current Affairs Quiz based on 6th February 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 7th February 2017 Quiz
1. Which state government has recently launched India’s first social innovation centre “Kakatiya Hub for Social Innovation”?
a) Telangana
b) Tail Nadu
c) kerala
d) Odisha

2. The Union Minister for Sports Vijay Goel laid the foundation stone of the country's first centre of excellence for differently abled sportsmen in which city of India?
a) Bengaluru
b) New Delhi
c) Gandhinagar 
d) Bhopal

3. Which state government has launched Chief Minister Samagra Gramya Unnayan Yojana (CMSGUY) to development of villages in the state?
a) Assam
b) West bengal
c) Bihar
d) Odisha

4. Which of the following open online education platform will be launched by union government to offering higher and secondary education
a) MyVirtual
b) SWAYAM
c) MyEdu
c) Apna 

5. 4th Bay of Bengal Initiative for Multi-Sectoral Technical and Economic Cooperation Summit(BIMSTEC Summit)2017 has begun in which country?
a) Bhutan
b) Nepal
c) India
d) Bangladesh

6. The world's smallest pacemaker has been successfully implanted for the first time in a patient in which country?
a) Russia
b) China
c) US
d) France

7. From which city “Measles-Rubella (MR) vaccination campaign” has been launched?
a) Bengaluru
b) Nagpur
c) Gandhinagar 
d) Bhopal

8. Who is the head of the committee constituted by Ministry of AYUSH to prepare a Yoga Protocol for Diabetes Control?
a) Dr. H.R. Nagendra
b) Dr. Gajendra Bharali
c) Dr. Basant Kumar Singh
d) Dr. Mantosh Kumar Jha

9. Which country has won 18th boy's Asian Junior Team Squash Championship-2017? 
a) China
b) India 
c) Pakistan 
d) Malaysia

10. The World’s longest passenger service flight was inaugurated by which country on February 5, 2017?
a) India
b) Russia
c) United States
d) Qatar

11. Which country will host the World Billiards Championship for the next four years? 
a) China
b) Indonesia 
c) India 
d) Bangladesh

12. Which country will host 2017 FIBA Women’s Asia Cup basketball tournament? 
a) China
b) Indonesia 
c) India 
d) Bangladesh

Answers:
1:a, 2:c, 3:a, 4:b, 5:b, 6:c, 7:a, 8:a, 9:b, 10:d, 11:c, 12:c.

Share this