Monday, 6 February 2017

Current Affairs 6th February 2017: Quiz

Current Affairs Quiz based on 4th-5th February 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 6th February 2017 Quiz
1. According to Fortis Memorial Research Institute (FMRI), the highest number of cancer cases were reported in which of the following states?
a) Punjab
b) Delhi
c) Haryana 
d) Goa

2. Who will be the next chief minister(CM) of Tamil Nadu?
a) L. Sasikala Pushpa
b) V. K. Sasikala
c) S. Gokula Indira
d) Trisha Krishnan 

3. Name the first solar power spacecraft of NASA to orbit Jupiter that recently completed closest flyby of Jupiter mysterious cloud tops for the fourth time?
a) Hybo
b) Depux
c) Juno
d) Mozon

4. Who has been appointed as the head of the six-member committee formed to review the Supreme Courts subsidy abolition matter to the pilgrims of Haj?
a) Pradeep Mukhi
b) Kamal Faruqui
c) Michael Mascarenhas
d) Afzal Amanullah

5. Alphabet Inc’s Google will sell its satellite imaging business, Terra Bella, to which private satellite operator company?
a) Planet Labs
b) AppDynamics
c) Astrolink
d) Spacenet 

6. Which state has recently introduced transgender category in its Board Examination?
a) Punjab
b) Haryana
c) Bihar
d) Uttar Pradesh

7. Which of the following player has been honoured with Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE)?
a) Alastair Cook
b) Joe Root
c) David Beckham
d) Ben Stokes

8. India’s first centre of excellence in automation technologies has been set up in which state?
a) Rajasthan
c) Haryana
c) Gujarat
d) Haryana

9. The 'Tuanyuan' app helped to find 611 missing Chinese children last year. The App launched by which of the following firm?
a) Sinosteel
b) Huawei Technologies
c) Baidu
d) Alibaba

10. Who has been named as the new MD & CEO of the National Stock Exchange?
a) Vishwajeet Rathore
b) Vikram Limaye
c) J.K. Garg
d) Pawan Sinha

11. How many fraud websites and Mobile Applications have been shut down by the UIDAI for offering illegal Aadhaar related services?
a) 42
b) 48
c) 50
d) 58

12. Who has been sworn in as the Principal Economic Adviser in the Ministry of Finance by the Appointments Committee of the Cabinet (ACC)?
a) Atul Sengupta
b) Ravindra Das
c) Sanjeev Sanyal
d) Manjeet Singh

Answers:
1:c, 2:b, 3:c, 4:d, 5:a, 6:c, 7:a, 8:c, 9:d, 10:b, 11:c, 12:c.

Share this