Sunday, 5 February 2017

Current Affairs 5th February 2017: Quiz

Current Affairs Quiz based on 4th February 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 5th February 2017 Quiz
1. The World Cancer Day (WCD) is observed every year on 4 February across the world. What is the tagline (theme) for 2016-2018 World Cancer Day?
a) Cancer Prevention 
b) Cancer Prevention & Treatment
c) We can. I can
c) Together We Can

2. The three-day Visakha Utsav has been inaugurated in which state with the aim to bring out the rich culture and tradition of state?
a) Tamil Nadu
b) karnataka
c) Telangana
d) Andhra Pradesh

3. India has been set up a Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) to speed up the research and development for epidemics with the help of which country?
a) Norway
b) Switzerland
c) Portugal
d) Germany

4. Which state has planned to set up ‘Anomaly Committee’ for the implementation of 7th pay commission?
a) Goa
b) Andhra Pradesh
c) Assam
d) Kerala

5. Which of the following brand has topped the latest Global 500 rankings of most valuable and powerful brands across the globe?
a) Amazon
b) Apple
c) Google
d) Microsoft

6. Name the India’s first ever online exhibition gateway launched by LIQVD ASIA in collaboration with iKarmik.com?
a) ExFirst.com
b) Exhibit.com
c) Exhibition.com
d) FirstEx.com

7. Scientists recently discovered the existence of a “lost continent” under which of the following country in the Indian Ocean?
a) Bahrain
b) Mauritius
c) Seychelles 
d) Comoros

8. The Right to Information (RTI) Act of which country came into force recently?
a) Iran
b) Oman
c) Sri Lanka
d) Mynmar

9. Who has been featured on the cover of the 2017 edition of the Wisden Cricketers' Almanack?
a) Joe Root
b) Virat Kohli
c) Steve smith
d) Ravichandran Ashwin

10. The Centre of Integrative Oncology has been inaugurated in which city on February 3, 2017?
a) Pune
b) Kolkata
c) Noida
d) Gurugram 

Answer:
1:c, 2:d, 3:a, 4:c, 5:c, 6:a, 7:b, 8:c, 9:b, 10:c.

Share this