Saturday, 4 February 2017

Current Affairs 4th February 2017: Quiz

Current Affairs Quiz based on 3rd February 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 4th February 2017 Quiz
1. Which of the following country has tested a new version of a DF-5C missile that can carry up to 10 nuclear warheads?
a) Japan
b) China
c) India
d) North Korea

2. The National Institution for Transforming India (NITI) Aayog and Confederation of Indian Industry (CII) jointly launched a first of its kind  online portal, India Innovation Index to rank which of the following?
a) Educational Institutions
b) Entrepreneurs
c) Private Industry 
d) States

3. What is the projected GDP growth rate of India for the year 2017-18 as estimated by HSBC?
a) 6.3 Percent
b) 6.8 Percent
c) 7.1 Percent
d) 7.8 Percent

4. The tenth edition of Sula Fest has begun in which city of Maharashtra?
a) Nashik
b) Bhopal
c) Mumbai
d) Aurangabad

5. Which Country is set to launch World’s first and largest nuclear icebreaker fleet for a vast arctic army?
a) France
b) India
c) Russia
d) US

6. The Union Government has singed Financing Agreement for IDA credit of $201.50 million with which financial institutions for the ‘Third Technical Education Quality Improvement Programme’ (TEQIP III)?
a) Asian Development Bank(ADB)
b) World Bank
c) International Fund for Agricultural Development(IFAD)
d) International Monetary Fund(IMF)

7. Which Indian Female Singer has collaborated with United Nation for women empowerment project?
a) Shreya Singh
b) Neeti Mohan
c) Sonu Kakkar
d) Shewta Pandit

8. Which of the following airline was honoured as the ‘Asia’s Greatest Brands 2016’ at the Asia One Awards held in Singapore?
a) SpiceJet
b) Air India
c) Indigo
d) Jet Airways

9. How much loan amount has been sanctioned by National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) for Haryana drinking water project?
a) Rs. 295 crore
b) Rs. 190 crore
c) Rs. 157 crore
d) Rs. 110 crore

10. Name the Indian shuttler who has become the World No 1 Junior Badminton player in the latest rankings of the Badminton World Federation (BWF)?
a) Lakshya Sen 
b) Chirag Sen 
c) Aman verma
d) Ashok Bisht

11. World Wetlands Day is celebrated on which date?
a) February 1
b) February 2
c) February 3
d) February 4

12. India has signed an MoU with which country to construct a new multi-ethnic tri-lingual secondary school?
a) Myanmar
b) Japan
c) Nepal
d) Sri Lanka

Answers:

1:b, 2:d, 3:c, 4:a, 5:c, 6:b, 7:b, 8:a, 9:c, 10:a. 11:b, 12:d.

Share this