Friday, 3 February 2017

Current Affairs 3rd February 2017: Quiz

Current Affairs Quiz based on 1st-2nd February 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 3rd February 2017 Quiz
1. Which of the following firm will launch a sub-brand TAMO to introduce new technology equipped vehicles faster to the market?
a) Mahindra & Mahindra
b) Tata Motors
c) Hyundai
d) Ashok Leyland

2. The 19th edition of Bharat Rang Mahotsav has begun in which city of India with the special focus on the different genres of Indian theater?
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Jaipur
d) Udaipur

3. With which country India conducted a high level consultations on counter-terrorism issues in New Delhi? 
a) Myanmar
b) Japan
c) Russia
d) France

4. Who has been appointed as the new Police Chief of Karnataka?
a) Alok Verma
b) Rupak Kumar Dutta
c) Manish Dev
d) kulddep Geol

5. How much amount has been allocated under MNREGA for the year 2017-18 in the Union Budget presented by Finance Minister on February 1, 2017?
a) Rs.47,000 crore
b) Rs.48,000 crore
c) Rs.49,000 crore
d) Rs.50,000 crore

6. The World’s Largest Battery Storage Plant has been set up in which country?
a) California, United States
b) London, United Kingdom
c) Berlin, Germany
d) Paris, France

7. In which country, Researchers have discovered microscopic sea animal Saccorhytus, the earliest(540 million years ago fossil) known ancestor of humans along with a vast range of other species?
a) Germany
b) United Kingdom
c) China
d) Japan

8. Which of the following states have won the eGovernance awards for Excellence under the state category at the CSI -Nihilent eGovernance Awards held in Coimbatore?
a) Andhra Pradesh and Telangana
b) Haryana and Nagaland
c) Rajasthan and Telangana
d) Haryana and Rajasthan

9. How much amount of Appeal has been launched by UNICEF for the year 2017 to help the distressed children across the globe?
a) USD 2.5 billion
b) USD 2.9 billion
c) USD 3.3 billion
d) USD 4.2 billion

10. Which country has been invited as the Guest of Honour for the 2017 St. Petersburg International Economic Forum scheduled to be held from June 1 to 3, 2017?
a) Nepal
b) India
c) Bangladesh
d) Bhutan

Answers:

1:b, 2:b, 3:c, 4:b, 5:b, 6:a, 7:c, 8:c, 9:c, 10:b.


Share this