Thursday, 23 February 2017

Current Affairs 23rd February 2017- Quiz

23rd February 2017 Current Affairs Quiz for SBI PO, SSC CGL & competitive-govt. Exams:

Current Affairs 23rd February 2017 Quiz
1. India's first heliport will be inaugurated in which city of India?
a) Surat
b) Pune
c) Bengaluru
d) New Delhi

2. Cauvery Water Disputes Tribunal was established with an aim to speed up water sharing disputes among states. Who has been appointed as the chairman of the Cauvery Water Disputes Tribunal?
a) Balbir Singh Chauhan 
b) Abhay Manohar Sapre
c) Mohit Suri
d) Anuj Singh

3. Which state is hosting the 13th edition of National Agriculture Science Congress (NASC)-2017? 
a) Punjab 
b) Haryana
c) Karnataka 
d) Madhya Pradesh 

4. Which state government has declared 2017 as ‘Year of Apple’ to promote its apples in domestic and foreign markets?
a) Himachal Pradesh
b) Jammu & Kashmir
c) Uttarakhand
d) Sikkim

5. Which state government will launched anti-corruption induction training mandatory for government officials? 
a) Assam 
b) Odisha
c) Sikkim 
d) Kerala 

6. Who has completed an extremely high endurance event called ‘Ultraman’ a 517.5 km race on in Florida?
a) Deepak Kumar
b) Mohit Saggar
c) Vijendra Singh
d) Milind Soman

7. Which state government has signed an  Memorandum of Understanding (MoU) with NABARD for a loan of Rs 874 crore which will be used for Horticulture Development Corporation to cover 3.15 lakh acres under Micro Irrigation scheme?
a) Andhra Pradesh
b) Kerala
c) Telangana
d) karnataka

8. Direct-to-home operator Dish TV joined hands with which Indian bank for digital payments?
a) ICICI bank
b) HDFC Bank
c) State Bank Of India
d) Canara Bank

9. Which Indian institute has won the International Mercury Awards for the year 2016-17? 
a) Indian National Centre for Ocean Information Services(INCOIS) 
b) All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) 
c) Central Glass and Ceramic Research Institute (CGCRI) 
d) Entrepreneurship Development Institute of India (EDII)

10. Ved Prakash Sharma, who passed away recently, was the renowned novelist of which language? 
a) Telugu 
b) Tamil 
c) Hindi
d) Arabic

Answers:
1:d, 2:b, 3:c, 4:b, 5:d, 6:d, 7:c, 8:a, 9:d, 10:c.


Share this