Wednesday, 22 February 2017

Current Affairs 22nd February 2017- Quiz

Current Affairs Quiz based on 21st February 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 22nd February 2017 Quiz
1. Which country will start initial deliveries of KA-226T helicopters for the Indian Armed Forces in 2019?
a) France
b) Japan 
c) Russia 
d) US

2. Which Foundation will provide medical support to forest department employees and local communities in the areas where WWF-India operates for conservation?
a) Fortis Healthcare
b) Apollo Hospitals
c) Jaypee hospital
d) None of these

3. According to a report released by Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) which country emerged as the world’s largest importer of major arms during 2012–16?
a) India 
b) US
c) Pakistan
d) China

4. Cash purchases of jewellery will attract _____ TCS (tax collected at source) from April 1 if the amount exceeds Rs 2 lakh, as against the current threshold of Rs 5 lakh.
a) 1%
b) 1.5%
c) 2%
d) 2.25%

5. Which film has won the Golden Bear Award at the 67th Berlin International Film Festival-2017?
a) Bright Nights 
b) The Other Side of Hope 
c) On Body and Soul 
d) Close Knit

6. The only active volcano of India is located in which State/Union Territory?
a) Puducherry
b) Gujarat
c) Goa
d) Andaman & Nicobar Island

7. Who has been chosen as the new chief minister of Nagaland? 
a) T R Zeliang
b) Hokishe Sema 
c) Shurhozelie Liezietsu
d) K. L. Chishi 

8. Which foreign airline became the first international airline to start service in Jammu and Kashmir’s Srinagar International Airport?
a) AirAsia
b) Qatar Airways
c) Emirates Airline
d) AirIndia

9. Who is the author of the book “Every Time It Rains”?
a) Vikram Seth 
b) Nikitha Singh 
c) Mahi Jadon 
d) Amitav Ghosh

10. Jo-Wilfried Tsonga, who has won the 2017 Rotterdam Tennis Tournament, is belonged to which country? 
a) Belgium 
b) France 
c) United States 
d) Germany

Answers:
1:c, 2:b, 3:a, 4:a, 5:c, 6:d, 7:c, 8:a, 9:b, 10:b.

Share this