Tuesday, 21 February 2017

Current Affairs 21st February 2017- Quiz

Current Affairs Quiz of based on 20th February 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 21st February 2017 Quiz
1. Which bank has been awarded with ISO 27001: 2013 certification for its Information Security Management System (ISMS)?
a) State Bank of India 
b) South Indian Bank 
c) Union Bank
d) Punjab National Bank

2. Who has been honored with the 'Legendary Award ' 2017 by Brand Laureate?
a) A R Rahman
b) Shah Rukh Khan 
c) Lata Mangeshkar
d) Amitabh Bachchan

3. Which India movie has been honored with the Art Cinema Award in the Forum Segment at the 67th Berlin International Film Festival held in Berlin, Germany?
a) Newton 
b) Dhaba
c) Minto
d) Neerja

4. India has sanctioned a soft loan of 340 million US dollar to which county for various infrastructure development programmes?
a) Myanmar
b) Bhutan
c) Nepal 
d) Bangladesh 

5. What is the name of the mobile application launched by Oriental Bank of Commerce?
a) Oriental Batuaa
b) Oriental Pocket
c) Oriental Purse
d) Oriental Wallet

6. Which public sector bank has signed MoU with the Ministry of Human Resource Development (MHRD) to start higher education financing agency? 
a) Canara Bank 
b) State Bank of India 
c) ICICI Bank 
d) HDFC Bank

7. A lost continent _________ has been discovered by the scientists in the southwest Pacific Ocean.
a) Lemuria
b) Doggerland
c) Jordsand
d) Zealandia

8. “Let’s read together” programme was held in which state’s government-run schools? 
a) Assam
b) Rajasthan 
c) Madhya Pradesh 
d) Manipur

9. Who has won the gold medal in the Men’s 50km event of the National Race Walking Championships held in New Delhi?
a) Sandeep Kumar
b) Jitender Singh
c) Chandan Singh
d) Aman Kumar

10. Which state government has approved cloud seeding program to produce adequate rain? 
a) Punjab 
b) Haryana 
c) Maharashtra 
d) Madhya Pradesh

11. The GST Compensation law approved by GST Council on February 18, 2017 will compensate states for the first ______ years for any loss of revenue from the implementation of the Goods and Service Tax (GST).
a) Two Years
b) Three Years
c) Four Years
d) Five Years

12. The 3rd edition of the annual LIC Gateway LitFest will be held in which city of India?
a) New Delhi
b) Pune
c) Mumbai
d) Bhopal

Answers:
1:b, 2:c, 3:a, 4:c, 5:a, 6:a, 7:d, 8:c, 9:a, 10:c. 11:d, 12:c.

Share this