Wednesday, 1 February 2017

Current Affairs 1st February 2017: Quiz

Current Affairs Quiz based on 30th-31st January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 1st February 2017 Quiz
1. The first edition of the North East Investors Summit was inaugurated in which city of India?
a) Shillong
b) Guwahati
c) Aizawl
d) Dispur

2. Who has been appointed as the new Commissioner of Delhi Police?
a) Aman Kumar
b) Alok Kumar
c) Amulya Patnaik 
d) Manish Dobriyal

3. Who has been appointed the United Nations(UN) in India Goodwill Ambassador for the Sustainable Development Goals (SDGs)?
a) Kapil Mishra
b) Ashok Amritraj
c) Mahaveer Singh
d) Vipin Tripathi

4. India’s first multi-sports museum, Fanatic Sports Museum (FSM), has been inaugurated in which city?
a) Chennai
b) Pune
c) New Delhi
d) Kolkata

5. Recently, Future Generali India Insurance Company Ltd (FGIL) has announced an agency tie-up for its products with which of the following bnaks?
a) Bank of Maharashtra
b) State bank of India
c) ICICI Bank
d) HDFC Bank

6. Which among the following agencies has launched climate change programme to assess the status, distribution and conservation of pheasants and finches in the Central Himalayas?
a) InsPIRE Network for Environment (InsPIRE)
b) Bombay Natural History Society (BNHS)
c) Indian Network on Ethics and Climate Change (INECC)
d) Greenpeace India

7. Who has been appointed as the new President of Table Tennis Federation of India (TTFI) ?
a) Ramesh Rathore
b) Dushyant Chautala
c) Ashwani Kumar
d) Kuldip Vats

8. Which Private firm has bagged the contract by the Ministry of Defence to develop design and construct 14 Fast Patrol Vessels for the Indian Coast Guard?
a) Reliance Defence and Engineering Ltd (RDEL)
b) Garden Reach Shipbuilders & Engineers Ltd (GRSE)
c) Goa Shipyard Ltd
d) Cochin Shipyard Ltd

9. Who has won the 2017 Men’s singles Syed Modi Grand Prix Gold badminton tournament? 
a) Sai Praneeth 
b) Srikanth Kidambi 
c) Sameer Verma 
d) Kashyap Parupalli 

10. The Atomic Clocks of which of the given satellite, belonging to NAVIC have developed a technical snag?
a) IRNSS-1D
b) IRNSS-1C
c) IRNSS-1B
d) IRNSS-1A

Answers:
1:a, 2:c, 3:b, 4:d, 5:a, 6:b, 7:b, 8:a, 9:c, 10:d.

Economic Survey 2016-17: Highlights & Analysis

Share this