Tuesday, 14 February 2017

Current Affairs 14th February 2017: Quiz

Current Affairs Quiz based on 13th February 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 14th February 2017 Quiz
1. Which of the following vessel has become first naval ship to go green by installing a solar power system on board?
a) INS Vikrant
b) INS Sarvekshak
c) INS Vedant
d) INS Vikramaditya

2. The second edition of the International Spice Conference has begun in which city of Kerala?
a) Kochi
b) Kozhikode
c) Thiruvananthapuram
d) Thissur 

3. What is the theme of the 2017 World Radio Day (WRD) that was observed on 13 february? 
a) Radio for Us
b) Radio is You 
c) Radio in Times of Emergency and Disaster
d) Youth and Radio 

4. Which country is hosting a conference on counter-radicalisation with the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) in October 2017?
a) Nepal
b) Bhutan
c) India
d) Myanmar

5. Who has been newly elected as the President of Germany?
a) Joachim Gauck 
b) Horst Seehofer
c) Frank-Walter Steinmeier
d) Sigmar Gabriel

6. Ms. Narinder Chauhan, has been appointed as the next Ambassador to which country?
a) Malaysia
b) Cambodia
c) Madagascar
d) Philippines

7. Which of the following states is hosting the 2017 International Coin Fair? 
a) Bihar
b) Arunachal Pradesh 
c) Kerala 
d) Chhattisgarh

8. In collaboration with which country, United States successfully conducted the test flight of its enhanced Standard Missile-3 (SM-3) Block IIA inceptor?
a) China
b) France
c) United Kingdom
d) Japan

9. Who has been appointed the new President of Associated Chambers of Commerce of India (ASSOCHAM)? 
a) Sandeep Jajodia 
b) Kiran Kumar Gandhi 
c) Sunil Kanoria 
d) Navneet Gupta

10. Who has been given the role of Ambassador by the FIFA?
a) Yeniel Bermudez
b) Andres Iniesta
c) Eden Hazard
d) Diego Maradona

Answers:
1:b, 2:c, 3:b, 4:c, 5:c, 6:d, 7:c, 8:d, 9:a, 10:d.

Share this