Monday, 13 February 2017

Current Affairs 13th February 2017: Quiz

Current Affairs Quiz based on 11th-12th February 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 13th February 2017 Quiz
1. Which of the following cricketer became the fastest bowler to get to 250 wickets?
a) Stuart Broad
b) Dennis Lillee
c) R Ashwin
d) Mitchell Starc

2. Which country won the T20 Blind World Cup?
a) Pakistan 
b) Sri Lanka
c) India
d) England

3. What is the theme of the India’s National Productivity Week (NPW)-2017? 
a) Build Smart for a future ready India 
b) Ease of Doing Business for higher productivity 
c) Lean management for productivity enhancement 
d) From waste to profits-through reduce, recycle and reuse

4. The Advanced Air Defence (AAD) interceptor missile successfully test fired by India is capable to destroy enemy missile in endo-atmospheric region at an altitude of less than ______ kilometers.
a) 50 kilometers
b) 30 kilometers
c) 20 kilometers
d) 10 kilometers

5. What is the India’s rank in the USCC Intellectual Property Index (IPI)-2017? 
a) 19th 
b) 28th 
c) 35th
d) 43rd

6. union Minority Affairs Minister Mukhtar Abbas Naqvi has inaugurated the second edition of 'Hunar Haat'in which city of India?
a) New Delhi
b) Bhopal
c) Mysuru
d) Mumbai

7. India’s first Jet Engine Series is being indigenously developed by Poeir Jets Pvt Ltd in which of the following cities?
a) Hyderabad
b) Bangalore
c) Mysuru
d) Mumbai

8. Which sports outreach programme has been launched by the Union Government to promote football among school children?
a) Mission-XI-Million 
b) Mission-XII-Million 
c) Mission-XIII-Million 
d) Mission-XV-Million

9. Which Indian airport has been honored with the Centre for Asia Pacific Aviation (CAPA) Chairman’s Order of Merit on at the CAPA 12 Annual India Aviation Summit ?
a) Indira Gandhi International Airport
b) GMR Hyderabad International Airport
c) Netaji Subhash Chandra Bose International Airport
d) Sardar Vallabhbhai Patel International Airport

10. Which union ministry to host the 2nd Gateway of India Geo economic Dialogue-2017? 
a) Ministry of Civil Aviation 
b) Ministry of Corporate Affairs 
c) Ministry of External Affairs 
d) Ministry of Finance

Answers:
1:c, 2:c, 3:d, 4:b, 5:d, 6:a, 7:b, 8:a, 9:b, 10:c. 

Share this