Saturday, 11 February 2017

Current Affairs 11th February 2017: Quiz

Current Affairs Quiz based on 10th February 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 11th February 2017 Quiz
1. World’s first Braille Atlas for visually impaired persons released in which city of India?
a) Shimla
b) Bhopal
c) New Delhi
d) Hisar

2. Who has been shortlisted by NASA for its 2018 space mission under the Citizen Science Astronaut (CSA) programme?
a) Divya Dutta
b) Shawna Pandya
c) Madhu Gaur
d) Alisha Meru

3. Which country will host the 2017 Mobile World Congress(MWC)? 
a) US
b) Spain 
c) Germany 
d) France

4. Who is the head of the sub-committee constituted by the Union HRD Ministry under Central Advisory Board of Education (CABE) to look into issues related to girls education?
a) Manisha Verman
b) Rina Ray
c) Kadiyam Srihari
d) Neera Yadav

5. Which state is hosting the first-ever National Women’s Parliament (NWP)? 
a) Bihar
b) Odisha 
c) Andhra Pradesh
d) Telangana

6. The Telemetry & Telecommand Processor (TTCP) has been indigenously developed by which space agency for Indian spacecrafts?
a) National Aeronautics and Space Administration (NASA)
b) Indian Space Research Organisation (ISRO)
c) Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA)
d) Roscosmos State Corporation

7. Which committee will be constituted by the Reserve Bank of India (RBI) on cyber security? 
a) N K Singh committee
b) Meena Hemachandra committee 
c) Ravi Iyer committee 
d) Tushar Krishna committee

8. Which bank has tied up with fertilizer major IFFCO to launch co-branded debit cards for farmers and promote cashless payment in rural area?
a) Bank of Maharashtra
b) Bank of Baroda
c) Union Bank of India
d) Dena Bank

9. Which of the following is the official mascot for FIFA U-17 World Cup India 2017? 
a) Kheleo 
b) Zabivaka 
c) Fuleco 
d) Pille

10. Which of the following private sector bank started operating its Bharat Bill Payment System (BBPS)?
a) ICICI Bank
b) HDFC Bank
c) RBL Bank
d) IDFC Bank

Answers:
1:c, 2:b, 3:b, 4:c, 5:c, 6:b, 7:b, 8:b, 9:a, 10:b.

Share this