Friday, 10 February 2017

Current Affairs 10th February 2017: Quiz

Current Affairs Quiz based on 9th February 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 10th February 2017 Quiz
1. Who has been awarded the prestigious Dr B C Roy national award for outstanding service in the field of socio-medical relief for 2016? 
a) Aman Dev
b) Jayshree Mehta 
c) P Raghu Ram 
d) N Sai Kumar

2. Who is the author of the novel “The Golden House”?
a) Kapish G. Mehra 
b) K. Vijay Kumar 
c) Salman Rushdie
d) Shekhar Gupta 

3. Which state has become the first Indian State to establish cashless system for distribution of food grains? 
a) Kerala 
b) Punjab 
c) Gujarat
d) Haryana

4. Which of the following country has been banned from 2017 London World Athletics Championships?
a) Canada
b) Russia 
c) Pakistan
d) Nepal

5. Who is the newly appointed President of Somalia? 
a) Mohamed Abdullahi Mohamed
b) Hassan Sheikh Mohamud 
c) Sheikh Mukhtar 
d) Sheikh Mukhtar

6. Who has been sworn-in as the new President of Haiti?
a) James T. Hill 
b) Jovenel Moise 
c) Michel Martelly 
d) Ajax Porto Pinheiro

7. Which country is host to the first-ever BIMSTEC National Security Chiefs (NSA) meet to discuss counter terror action plan? 
a) Nepal 
b) India 
c) Bhutan 
d) Pakistan

8. Which state has hosted the 17th International Seminar on Counter Terrorism-2017? 
a) Punjab 
b) Bihar 
c) Haryana 
d) Gujarat

9. India has been apprised of the Framework Agreement with which country on cooperation in the exploration and uses of outer space for peaceful purposes?
a) France
b) Senegal 
c) Vietnam 
d) Kenya

10. India signed a Memorandum of Understanding (MoU) with which country on Cooperation in the field of Science and Technology and innovation?
a) France
b) Senegal 
c) Vietnam 
d) Kenya

Answers:
1:c, 2:c, 3:c, 4:b, 5:a, 6:b, 7:b, 8:c, 9:c, 10:a.

Share this