Friday, 10 February 2017

Computer Awareness Questions for Bank Exams 2017

Computer questions answers for IBPS PO and Clerk

1. A firewall is a ______security system:
a) Network
b) File
c) Program
d) None of These

2. Which among the following is correct:
a) A firewall is a system designed to prevent unauthorized access to or from a private network.
b) Firewalls can be implemented in both hardware and software or a combination of both.
c) Both of Above
d) None of these

3. ERP is an acronym for ______:
a) Enterprise Retirement Planning
b) Enterprise Relationship Planning
c) Enterprise Resource Planning
d) Enterprise Reorder Planning

4. The software that allows users to surf the Internet is called a/an _____
a) Search Engine
b) Internet Service Provider
c) Multimedia Application
d) Browser

5. The patterns of printed lines on most products are called _____:
a) Prices
b) Striping
c) OCR
d) Barcodes

6. An error in a computer program is known as _______:
a) Crash
b) Bug
c) Virus
d) Fatal Error

7. On an excel sheet the active cell is indicated by:
a) A red border
b) A dotted border
c) A blinking border
d) A dark wide border

8. In MS - Word ever command is available in:
a) Printer
b) Menu
c) Desktop
d) None of The Above

9. Which among the following statements is correct about footers:
a) All pages in a document need to have same footer
b) different section can have different footers
c) only tow types of footers, one for even pages and one for odd page
d) Can not say

10. To insert a new slide in the current presentation, we can use ____key:
a) Ctrl + M
b) Ctrl + N
c) Ctrl + O
d) Ctrl + F

Answers:
1:a; 2:c; 3:c; 4:d; 5:d; 6:b; 7:d; 8:b; 9:a; 10:a

Click Here for More Computer Questions

Share this