Sunday, 1 January 2017

Current Affairs Quiz:1st January 2017

Current Affairs Quiz based on 31st December 2016 Current Affairs & News for all competitive Exams:

Current Affairs 2016 Questions Quiz
1. India signed a Third Protocol to amend DTAA (Double Taxation Avoidance Agreement) with which country for the avoidance of double taxation and prevention of fiscal evasion with respect to taxes on income?
a) Japan
b) South Korea
c) Singapore 
d) Vietnam

2. Which Indian bank has tied up with online classifieds portal magicbricks.com, to conduct joint marketing activites and help rejuvenate the real estate sector?
a) Bank of Baroda
b) Bank of India
c) Indian Bank
d) State Bank of India

3. India’s first centre for digital investigation and training has been set up by which state police? 
a) Punjab
b) Kerala 
c) Haryana 
d) Karnataka 

4. The ATM withdrawal limit will be increased to what amount from existing Rs 2500 from 1 January 2017?
a) Rs 3000
b) Rs 3500
c) Rs 4000
d) Rs 4500

5. As part of its efforts to promote digital payments, the RBI has extended the period of enhanced Prepaid Payment Instruments (PPI) limit to _______.
a) Rs 15000
b) Rs 20000
c) Rs 25000
d) Rs 30000

6. “Beipanjiang Bridge” the world’s highest bridge is in which country? 
a) India
b) China 
c) France 
d) Japan 

7. The soon to be released book titled “Khullam Khulla” is the autobiography of
a) Ranveer Singh
b) Rishi Kapoor
c) Jitendra 
d) Nana Patekar

8. Who has been appointed as the new prime minister of Romania?
a) Klaus Iohannis
b) Victor Ponta
c) Sorin Grindeanu
d) Liviu Dragnea

9. Which state govt recently declared 50 per cent reservation in all judicial services for aspirants belonging to the EBC, OBC, SC and ST?
a) Bihar
b) Rajasthan 
c) Punjab
d) Madhya Pradesh

10. Name the vice president of Indian Olympic Association (IOA) who resigned recently?
a) Ajay Hooda
b) Narinder Batra
c) Suresh Kalmadi
d) Abhay Singh Chautala  

Answers:

1:c, 2:d, 3:c, 4:d, 5:b, 6:b, 7:b, 8:c, 9:a, 10:b.

Share this