Monday, 9 January 2017

Current Affairs Quiz: 9th January 2017

Current Affairs Quiz based on 8th January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 2017 Questions Quiz
1. Who was named the international event Ambassador of the 14th edition of Mumbai Marathon?
a) Usain Bolt
b) David Rudisha
c) Justin Galtin
d) Asafa Powell

2. Who has been appointed as the head of Islamic Military Alliance to Fight Terrorism (IMAFT)?
a) Shabbir Sharif
b) Raheel Sharif 
c) Shahbaz Sharif
d) Asim Bajwa

3. India and which country have signed six memorandum of understandings (MoUs) including in defence cooperation and Renewable Energy?
a) Myanmar
b) Kazakhstan
c) Portugal 
d) Nepal

4. Who has won Qatar Open final in Doha?
a) Novak Djokovic
b) Andy Murray
c) Rafael Nadal
d) Roger Federer 

5. The International Kite Festival (Uttarayan) will be started from which of the following states? 
a) Bihar
b) Odisha 
c) Rajasthan 
d) Gujarat

6. Name the Insurance Company, which has been tied up with Small Industries Development Bank of India (SIDBI) for augmenting capital support to enterprises in the country?
a) General Insurance Corporation of India (GIC)
b) Life Insurance Corporation of India (LIC)
c) New India Assurance Co. Ltd. (NIACL)
d) United India Insurance Company (UIIC)

7. Who has been appointed as the Britain’s new ambassador to the European Union (EU) recently?
a) Sir Tim Barrow
b) Sir Ivan Rogers
c) Sir Takam Pario
d) Sir Jovenel Moise

8. Which country is setting up the world's highest altitude gravitational wave telescopes in a Tibet?
a) China
b) India
c) US 
d) Japan

9. Abdul Halim Jaffer Khan, who passed away recently, was the famous musician of which musical instrument? 
a) Flute 
b) Tabla
c) Sarangi 
d) Sitar 

10. Japan has temporarily withdrawn its Ambassador to which of the following countries recently, amid an escalating row over a statue representing wartime sex slaves?
a) Thailand
b) Venezuela
c) South Korea
d) China

Answers:

1:b, 2:b, 3:c, 4:a, 5:d, 6:b, 7:a, 8:a, 9:d, 10:c.

Share this