Saturday, 7 January 2017

Current Affairs Quiz: 7th January 2017

Current Affairs Quiz based on 6th January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 2017 Questions Quiz
1. The 10-day  Island Tourism Festival 2017 has bugun in which city?
a) Port Blair
b) Kavaratti
c) Majuli
d) Pondicherry

2. Three Days International Conference on Yoga for Diabetes has begun in which city of India?
a) Chennai
b) Bhopal
c) New Delhi
d) Haridwar

3. ‘KBL Suraksha’ a group personal accident insurance scheme for savings bank account-holders, has been launched by which of the following banks?
a) ICICI Bank
b) HDFC Bank
c) Andhra Bank
d) Karnataka Bank

4. The union Government has imposed an anti-dumping duty ranging from USD 6.30 to USD 351.72 per tonne on imports of jute and its products from which countries to protect domestic industry?
a) Myanmar and Nepal
b) Bangladesh and Nepal
c) Myanmar and Sri Lanka
d) Bangladesh and Myanmar

5. India’s first bus to run on human and animal waste(biogas) will start from which of the following cities? 
a) Nagpur
b) Kolkata 
c) Dehradun 
d) New Delhi

6. India signed a Protocol with which country to amend the existing Double Taxation Avoidance Convention (DTAC) between the two countries?
a) Tajikistan
b) Myanmar
c) Kazakhstan 
d) Nepal

7. The 2017 National Ice Skating Championship has started in which of the following cities?
a) New Delhi
b) Noida
c) Gurugram
d) Ghaziabad

8. Who has been appointed as the Chairman of Tata Power Co Ltd with immediate effect, in place of Cyrus Mistry?
a) S Padmanabhan
b) Harish Bhatt
c) A Sundararajan 
d) Anup Srivastava

9. The 16th meeting of the Financial Stability and Development Council (FSDC) was held in which city?
a) Bhopal
b) Noida
c) New Delhi
d) Mumbai

10. Arthur Morris, who has been inducted into the ICC Hall of Fame, was the legendary cricketer of which country? 
A) England 
b) West Indies 
c) Australia 
d) South Africa

Answer:
1:a, 2:c, 3:d, 4:b, 5:b, 6:c, 7:c, 8:a, 9:c, 10:c.  

Share this