Friday, 6 January 2017

Current Affairs Quiz: 6th January 2017

Current Affairs Quiz based on 5th January 2017 Current Affairs & News for all competitive Exams:

Current Affairs 2017 Questions Quiz
1. India signed a Memorandum of Understanding (MoU) with which country on bilateral cooperation in the field of agriculture and allied sectors?
a) Japan
b) Nepal
c) Kenya
d) Myanmar

2. Modi released special commemorative stamps on Prakash Parv in 350th birth anniversary of Guru Gobind Singh in which city?
a) Amritsar
b) Patna
c) Chandigarh
d) New Delhi

3. The State-owned fuel retailers will offer an upfront discount of ___ on every LPG refill to all LPG customers who will book and pay for it online.
a) Rs 5
b) Rs 10
c) Rs 15
d) Rs 20

4. What was the theme recognized by the United Nations in its 70th General Assembly for the year 2017?
a) International Year of Light and Light-based Technologies
b) International Year of Energy and Power
c) International Year of Water and Solis
d) International Year of Sustainable Tourism for Development

5. Name the bank that launched "OnChat" a chatbot service to allow users to make payments through Facebook Messenger?
a) SBI 
b) Axis Bank
c) HDFC Bank 
d) ICICI Bank 

6. The Union Commerce and Industry Minister Nirmala Sitharaman launched an Intellectual Property Rights (IPR) Enforcement Toolkit for which department?
a) Hospitals
b) Police
c) Fire Brigade
d) Schools

7. Jovenel Moise has been elected as the new President of which country?
a) Jacmel
b) Moa
c) Haiti  
d) Kenya 

8. Who has got the final approval to open a payments bank by RBI recently?
a) Snapdeal
b) Aircel
c) TaTa India
d) Paytm 

9. India defeated which of the following countries to win the 2016 SAFF Women's Championship title?
a) Nepal
b) Bangladesh
c) Maldives
d) Pakistan

10. Who has been appointed as an Adviser (policy & planning) in the National Disaster Management Authority (NDMA)? 
a) Sandip Ray Chaudhury 
b) V Thiruppugazh 
c) P K Mishra 
d) Manoj Kumar Sahoo 

Answers:

1:c, 2:b, 3:a, 4:d, 5:c, 6:b, 7:c, 8:d, 9:b, 10:b.

Share this