Wednesday, 4 January 2017

Current Affairs Quiz: 4th January 2017

Current Affairs Quiz based on 3rd January 2017 Current Affairs & News for all competitive Exams:

Current Affairs 2016 Questions Quiz
1. Prime Minister Narendra Modi has inaugurated the five-day annual Indian Science Congress in which city?
a) Kochi
b) Nagpur
c) Bengaluru
d) Tirupati

2. Name the country that recently celebrated the 13th Chitwan Elephant Festival to boost tourism?
a) India
b) Bhutan
c) Bangladesh
d) Nepal

3. Which state Government has banned the use of Purse Seine Nets for fishing across the state from January 1, 2017 to safeguard the Fingerlings, a fish species?
a) kerala
b) Maharashtra
c) Odisha
d) Gujarat

4. "Pravasi Bharatiya Divas" will be held from January 7-9 in _______.
a) Kochi
b) Nagpur
c) Bengaluru
d) Bhopal

5. Who has been awarded ‘Scroll of Honor’ by Government of India (GoI) to promote cashless transactions? 
a) Manish Geol
b) Manish Jadon 
c) Gaurav Goyal
d) Khusbu Gupta 

6. Which country has announced that it would launch a new one-pound coin at the end of March this year and scrap the current one pound coin?
a) Sudan
b) Egypt
c) Lebanon
d) British 

7. Who has been appointed as the new chairman of the Union Public Service Commission (UPSC)? 
a) David Syiemlieh
b) Deepak Gupta 
c) Manish Dev
d) Alka Sirohi 

8. India has ranked what position among the countries offering the highest average annual salary to expatriates, according to HSBC Holdings data?
a) 2nd
b) 3rd
c) 4th
d) 5th

9. India and ______ have expressed confidence for finding a long-lasting solution to the issue of fishermen between the two countries. 
a) Sri Lanka
b) Bangladesh
c) Myanmar
d) Maldives

10. Tyrus Wong, who passed away recently, was the legendary Disney artist of which country?
a) Germany 
b) France 
c) United States 
d) United Kingdom 

Answers: 

1:d, 2:d, 3:b, 4:c, 5:c, 6:d, 7:a, 8:b, 9:a, 10:c.

Share this