Tuesday, 3 January 2017

Current Affairs Quiz: 3rd January 2017

Current Affairs Quiz based on 2nd January 2017 Current Affairs & News for all competitive Exams:

Current Affairs 2016 Questions Quiz
1. India's first Automatic Vehicle Monitoring System(AVMS) RTO check-post has opened in which state?
a) Rajasthan
b) Gujarat  
c) Karnataka
d) Odisha

2. The World famous gala festival Bargarh Dhanua Jatra has begun in which state?
a) Rajasthan
b) Gujarat  
c) Karnataka
d) Odisha

3. Russia has recently delivered four Sukhoi Su-35 fighter jets to which country after a delay of two years?
a) Nepal
b) Pakistan
c) China
d) India 

4. Who of the following have been chosen for the 2016 Navlekhan Award of Bharatiya Jnanpith? 
a) Amit Tiwari and Balram Mehta 
b) Yogita Yadav and Arunabh Saurav 
c) Om Naagar and Tasneem Khan 
d) Shraddha and Ghyansham Kumar Devansh 

5. Which state govt. has launched the Aarogya Raksha family health insurance scheme on the first day of the New Year?
a) Rajasthan
b) Andhra Pradesh
c) Telangana
d) Odisha

6. India's largest LNG importer Petronet has signed an agreement to set up a $950 million liquefied natural gas import project in which country?
a) Nepal
b) Pakistan
c) Bhutan
d) Bangladesh

7. Which of the following app has became most popular Android app in India?
a) My Jio
b) BHIM
c) Jio TV
d) Jio4GVoice

8. Who of the following football players were awarded the World’s Best Playmaker for the year 2016 by IFFHS?
a) Gareth Bale
b) Tony Kroos
c) Lionel Messi
d) Christiano Ronaldo

9. Name the mobile app which will provide information and facilitate e-payments for Haj pilgrimage?
a) Haj India
b) India Haj 
c) India Haj Committee
d) Haj Committee of India

10. Name the Indian origin man who was appointed as Major General in Kyrgyzstan?
a) Ali Mirza
b) Sheikh Rafik Mohammed
c) Tahir Hussain
d) Mian Saqib Nisar

Answers:

1:b, 2:d, 3:c, 4:d, 5:b, 6:d, 7:b, 8:c, 9:d, 10:b.

Share this