Monday, 30 January 2017

Current Affairs Quiz: 30th January 2017

Current Affairs Quiz based on 28-29th January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs Quiz: 30th January 2017
1. Which country will become the first country in the world to appoint a special “digital ambassador” to work on building ties with the globe’s tech giants?
a) Switzerland
b) Norway
c) Denmark 
d) US

2. The three-day long Brahmaputra Literary festival 2017 has begun in which state?
a) Sikkim
b) Assam
c) Arunachal Pradesh
d) West bengal 

3. Who has been appointed as the new Governor of Arunachal Pradesh(additional charge)? 
a) Banwarilal Purohit 
b) Vishwanath Shetty 
c) PB Acharya 
d) Krishan Kant Paul 

4. Who has won Men's Singles Australian Open Title 2017?
a) Roger Federer
b) Rafael Nadal
c) Andy Murray
d) Novak Djokovic

5. Loan giving App CASHe has signed an agreement with which digital payment company to enable its users deposit the loan amount in the digital wallet?
a) Paypal
b) Freecharge
c) Oxigen
d) Paytm

6. The “India Pharma & India Medical Device-2017” conference will be held in which city? 
a) Pune 
b) Bengaluru 
c) Kolkata 
d) Guwahati 

7. Who is the head of the reconstituted TOP Committee to identify and support potential medal prospects for 2020 and 2024 Olympic Games under the Target Olympic Podium scheme?
a) Abhinav Bindra
b) Prakash Padukone
c) P. T. Usha
d) Karnam Malleshwari

8. The Government of India (GoI) has recently signed white shipping agreement with which country?
a) Canada 
b) China 
c) France 
d) Germany 

9. What is the rank of Indian Think Tank Observer Research Foundation (ORF) in the Global Go to Think Tank Index under Asia category released by the United State’s Lauder Institute?
a) 1st
b) 2nd
c) 3rd
d) 4th

10. Which state government ratified the proposal of Bhutan to set up of a Consulate General Office of the Royal Government of Bhutan in Guwahati?
a) Sikkim
b) Bihar
c) Assam
d) Tamil Nadu

Answers:
1:c, 2:b, 3:c, 4:a, 5:d, 6:b, 7:a, 8:c, 9:a, 10:c. 

Share this